Clatite cu ricotta si zmeura

de divainbucatarie in Prajituri, 9 Noi 2010 | 2707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU CLATITE:
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 500 ml lapte
  • 1 varf lingurita sare
  • PENTRU CREMA:
  • 250 g crema branza ricotta
  • 1 ou
  • 100 g zmeura
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ricotta si zmeura:

Pentru inceput facem crema cu care vom umple clatitele. Amestecam crema de branza ricotta cu 1 ou, 150g zahar si o ligurita de esenta de vanilie.Lasam crema in bol pana facem clatitele.


Batem ouale bine si turnam laptele peste ele. Integram apoi faina amestecata cu sarea. Incingem o tigaie si turnam cateva picaturi de ulei cu care ungem tigaia. Turnam cu un polonic aluatul si coacem clatitele pe ambele parti.


Luam o clatita si punem 3 linguri de crema ricotta si cateva fructe de zmeura. Impachetam clatita si o punem intr-un vas termorezistent. Repetam operatiunea pana terminam crema. Peste clatite turnam un sos obtinut din zdrobirea restului de fructe cu o mana de zahar. Dam la cuptor, la 180°C, pana incep sa se umfle. Este semn ca s-a copt crema. Mie imi place foarte mult cum se imbina gustul cremos al branzei si zmeura putin acrisoara. Sunt delicioase si sunt foarte bune daca le mancam caldute. Puteti pune daca vreti si o lingura de frisca pentru decor.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ricotta si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

divainbucatarie 1

09.11.2010, 17:35

Nuuu! va trimit si voua! ma bucur ca doriti!

kamy 1

09.11.2010, 19:41

ce bune au fostms

divainbucatarie 1

10.11.2010, 09:43

Cu placere kamy! la mine oricand e usa deschisa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura