Faguri cu finetti

de LadyCrs in Prajituri, 17 Aug 2012 | 9656 vizualizari

 

Forma am imprumutat-o...pentru ca a noastra e la gunoi de multi ani...si imi aduc aminte ca eu sunt cea care i-a zis mamei cand eram mai mica "ce mai tii formele astea...nu vezi ca sunt vechi si vai de ele?" ma refer la forma de faguri si cea de nuci....Cine se gandea ca o sa ajung sa plang dupa ele in ziua de azi? :))) Dar important e ca am gasit una dupa lungi cautari.
Sa nu mai zic...ca reteta care o gasisem initial pe internet m-a enervat la culme si era sa renunt la a le mai face...pana am pus eu dupa cap ingredientele si au iesit! ( initial am stricat vreo 6 faguri pana sa iasa cum trebuie)

 

INGREDIENTE

  • 7 linguri de lapte
  • 7 linguri de zahar
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 6 linguri de ulei
  • zahar vanilat
  • jumatate de plic de amoniac
  • cam 14-15 linguri de faina
  • finetti sau gem pentru umplutura ( nu am avut ce imi trebuie pentru o crema)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu finetti:

Batem ouale in care punem praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste. Stingem amoniacul cu laptele dupa care il adaugam peste oua impreuna cu uleiul, zaharul vanilat si esenta. Punem faina putin cate putin si amestecam bine bine pentru a nu se face cocoloase.


Incingem forma pe care am uns-o cu putin ulei (nu este nevoie sa ungem de fiecare data cu ulei, la mine nu s-au mai lipit dupa ce am nimerit compozitia). Punem aluat de marimea unei nuci ( in forma mea cate doua nuci odata au incaput)...si lasam cateva secunde pe o parte, cateva pe cealalta.


La final lipim cate doua intre ele cu finetti...sau orice alta umplutura doriti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu finetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 21:50

laura_n 1

20.08.2012, 14:12

salivez incontrolabil! ce nu as da si eu pentru un fagurel, 2...3...44

jolygina 1

20.08.2012, 21:48

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Faguri cu crema