Tarta cu urda si gem de capsuni

de Copiosus in Prajituri, 7 Feb 2013 | 1523 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 250 g. faina
  • 125 g. zahar
  • 125 g. margarina sau unt
  • sare
  • o lingurita praf de copt
Pentru umplutura:
  • 500 g. urda
  • un ou
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 4-5 linguri de gem de capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu urda si gem de capsuni:

Pentru inceput, se prepara aluatul. Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu zaharul, sarea si praful de copt. Se adauga oul si margarina taiata in bucati, amestecandu-le pe toate, cu varful degetelor, nu folositi palmele, pana se incorporeaza toata faina. Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini, se infasoara in folie transparenta si se pune in frigider unde se lasa minim 30 min.Se mai poate adauga zahar vanilat, sau alte esente, in functie de reteta pentru care e folosit.Daca se doreste sa fie mai crocant, nu se mai pune praful de copt.


Se amesteca bine urda cu oul,zaharul si zaharul vanilat.


Se iau trei sferturi din aluat si se intinde. Ca sa fie mai usor,se intinde direct pe foaia de copt,dupa care se pune in tava ( eu am folosit una rotunda,de 28 cm) si se inteapa cu furculita. Daca aveti tava speciala pentru tarta, e si mai bine. Se adauga urda si se niveleaza,iar deasupra se intinde gemul.


Din aluatul ramas se intinde o foaie din care se taie fasii si se face grilajul ce se aseaza peste tarta.


Se introduce la cuptor, la foc potrivit,pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.


Nu scoateti tarta din tava,oricat de mare ar fi tentatia :) , pana nu se raceste.



http://copiosus.blogspot.ro/2013/02/tarta-cu-urda-si-gem-de-capsuni.html



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu urda si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

07.02.2013, 20:17

Bine ai venit!

Copiosus 1

08.02.2013, 08:47

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:33

like

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata