Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

de Gherca Daniela in Prajituri, 24 Mai 2021 | 3056 vizualizari

 

O prajitura care se poate prepara oricand, se face usor, iar daca nu aveti mult timp la dispozitie pentru o pascuta traditionala cu aluat de cozonac, o puteti incerca pe aceasta fara probleme, se face usor si nu necesita multa munca.
"Retete pascale"

 

INGREDIENTE

  • 600 g branza proaspata de vaci in zer (eu am folosit faisselle)
  • 6 oua
  • putina sare
  • 170 g zahar
  • 150 g unt topit si racit
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 4-5 linguri cu varf de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • cateva stafide (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci:

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.

         Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam bine, bine pana isi schimba culoare, adaugam si untul topit, zaharul vanilat si esenta de vanilie, branza cremoasa, mixam pana omogenizam bine compozitia, iar la final faina amestecata cu praful de copt, vom obtine o consistenta mai grosuta, dam deoaparte si ne ocupam de albusuri...

     Separat mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare si o turnam peste compozitia de galbenusuri, iar cu ajutorul unei palete omogenizam bine cu miscari usoare de jos in sus.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava de tarta, tapetata cu hartie de copt. Dupa preferinte, puteti adauga stafide in compozitie, eu am preferat sa presar cateva deasupra, inainte de a baga tava la cuptor.

Dam tava la cuptor pentru 1 ora la 150°C fara ventilatie.

Cand este gata, lasam tava cu usa intre-deschisa a cuptorului pana se raceste.

Dupa preferinte se poate pudra cu zahar pudra, un sos de fructe sau smantana...este tare, tare buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zmeura si ciocolata