Mini checuri cu ananas si scortisoara

de Rocsi in Prajituri, 7 Dec 2013 | 1729 vizualizari

 

Pentru week-end-ul care a trecut am ales sa pregatesc o reteta de mini checuri a Laurei Adamache. Sunt foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 140 gr iaurt
  • 5 linguri ulei
  • 70 gr zahar
  • 120 gr ananas bucati din compot
  • 160 gr faina + 1 lingura
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 60 gr ciocolata alba
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • bombonele decorative
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini checuri cu ananas si scortisoara:

Intr-un vas amestecam faina cernuta cu praful de copt. Mixam ouale impreuna cu zaharul spuma. Adaugam uleiul, iaurtul si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Apoi punem scortisoara,sarea si coaja rasa de lamaie. Amestecul de faina cu praf de copt il turnam in ploaie si mixam la viteza mica pana il incorporam pe tot. Ananasul il taiem bucatele mici, le punem pe un servet sa absoarba lichidul apoi le tavalim intr-o lingura de faina. Le punem in compozitia de mai sus si amestecam usor cu o paleta.


In forme de silicon, eu am pus in forme de briose, punem compozitie pe 3/4 si nu pline. Formele mici le-am asezat intr-o tava de aragaz si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Dupa 25-30 de minute facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.


Topim ciocolata alba impreuna cu frisca lichida. Cu aceasta invelim mini checurile reci, pe care le scoatem din forme, si deasupra punem diverse bombonele.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini checuri cu ananas si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Rocsi 1

08.12.2013, 19:11

Ruxy draga multumesc pentru apreciere

gaby_duceag 1

10.12.2013, 23:29

Rocsi 1

11.12.2013, 11:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ananas