Cornulete alb-negru

de diaconta in Prajituri, 30 Oct 2010 | 10739 vizualizari

 

E o reteta foarte cunoscuta,dar mult prea migaloasa......"again" am pierdut mult prea mult timp in bucatarie.

 

INGREDIENTE

Pentru coca:

  • 1 kg faina alba
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 600 ml lapte
  • 30 gr drojdie
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • putina sare

Sirop:

  • 400 gr zahar
  • 400 ml apa
  • zeama de lamaie

Umplutura:

  • eu am pus dulceata de caise  si de cirese
  • lamaie
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete alb-negru:

Se face o maia din drojdie,o lingurita de zahar,o lingura faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.

Cele trei oua se bat cu 3 linguri de zahar pana se fac spuma si apoi se adauga uleiul cate putin.Se adauga zaharul vanilat,coaja de lamaie.

Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si putina sare.

Daca drojdia a dospit ( amea apucase sa dea pe dinafara de faloasa ce era) se pune peste faina,impreuna cu ouale batute.

Se amesteca si se adauga pe rand laptele caldut pana cand se obtine consistenta dorita pentru un aluat dospit.

Se framanta cel putin 15 minute.Apoi se imparte in doua jumatati.La una se adauga cele doua linguri de cacao amestecate cu putin lapte.

Se lasa la dospit pentru o ora.

Din cele doua compozitii se fac bilute,astfel incat sa avem acelasi numar de bilute "albe" si "negre".

Din bilute se intinde o foaie rotunda si se suprapune o foaie alba si una cu cacaua.

Se taie in triunghiuri,se pune dulceata(finetti,rahat,nuca) si se ruleaza in forma de cornulet.Asta nu mi-a iesit prea bine.

Se pun la cuptorul incins aproximativ 20 de minute.

Din 400 grame zahar,400 ml apa si zeama de lamaie se face un sirop destul de gros.

Cand sunt coapte cornuletele,se dau asa fierbinti prin sirop,se scot si se pun pe un platou.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete alb-negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

diaconta 1

31.10.2010, 17:51

Nadina sunt convinsa ca ti-au iesit mai frumoase decat ale mele

maria_claudia 1

31.10.2010, 18:56

foarte frumoase

diaconta 1

31.10.2010, 18:59

multumesc Maria Claudia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sekerpare