Cornulete alb-negru

de diaconta in Prajituri, 30 Oct 2010 | 7096 vizualizari

 

E o reteta foarte cunoscuta,dar mult prea migaloasa......"again" am pierdut mult prea mult timp in bucatarie.

 

INGREDIENTE

Pentru coca:

  • 1 kg faina alba
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 600 ml lapte
  • 30 gr drojdie
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • putina sare

Sirop:

  • 400 gr zahar
  • 400 ml apa
  • zeama de lamaie

Umplutura:

  • eu am pus dulceata de caise  si de cirese
  • lamaie
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete alb-negru:

Se face o maia din drojdie,o lingurita de zahar,o lingura faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.


Cele trei oua se bat cu 3 linguri de zahar pana se fac spuma si apoi se adauga uleiul cate putin.Se adauga zaharul vanilat,coaja de lamaie.


Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si putina sare.


Daca drojdia a dospit ( amea apucase sa dea pe dinafara de faloasa ce era) se pune peste faina,impreuna cu ouale batute.


Se amesteca si se adauga pe rand laptele caldut pana cand se obtine consistenta dorita pentru un aluat dospit.


Se framanta cel putin 15 minute.Apoi se imparte in doua jumatati.La una se adauga cele doua linguri de cacao amestecate cu putin lapte.


Se lasa la dospit pentru o ora.


Din cele doua compozitii se fac bilute,astfel incat sa avem acelasi numar de bilute "albe" si "negre".


Din bilute se intinde o foaie rotunda si se suprapune o foaie alba si una cu cacaua.


Se taie in triunghiuri,se pune dulceata(finetti,rahat,nuca) si se ruleaza in forma de cornulet.Asta nu mi-a iesit prea bine.


Se pun la cuptorul incins aproximativ 20 de minute.


Din 400 grame zahar,400 ml apa si zeama de lamaie se face un sirop destul de gros.


Cand sunt coapte cornuletele,se dau asa fierbinti prin sirop,se scot si se pun pe un platou.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete alb-negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

diaconta 1

31.10.2010, 17:51

Nadina sunt convinsa ca ti-au iesit mai frumoase decat ale mele

maria_claudia 1

31.10.2010, 18:56

foarte frumoase

diaconta 1

31.10.2010, 18:59

multumesc Maria Claudia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paleuri saltarete