Clatite cu sirop de visine

de Angelina_Elena in Dulciuri, 20 Aug 2013 | 4939 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat clatite:

  • 300 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de sare

Topping:

  • sirop de visine
  • mure (optional)

In plus:

  • ulei (pentru prajit clatitele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu sirop de visine:

Oul se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.

Se adauga apoi praful de sare, laptele si se omogenizeaza.

Faina cernuta se incorporeaza in compozitia lichida, mixand bine pentru a nu ramane cocoloase, apoi adaugam apa minerala si mai mixam putin.

Ungem o tigaie cu foare putin ulei, apoi o puneme la incins la foc mediu.

Turnam cate un polonic din compozitie si invartim usor tigaia, astfel incat sa fie acoperita toata suprafata tigaii.

Se tine clatita 1 minute pe o parte apoi se intoarce si pe cealalta parte si o mai coacem 1 minut.

Cand am terminat de prajit clatitele le putem umple ce dorim, noi am preferat siropul de visine in combinatie cu mure.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza la cuptor