Clatite cu sos de caise

de Anamaria7 in Prajituri, 25 Sep 2010 | 4505 vizualizari

 

Pentru aceeasi ~"Meet The Parents" a la Ben Stiller~ day.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1c faina
  • 1c malai
  • 1c lapte
  • 6 lgt unt topit
  • un praf de sare
  • 1+1/2 ceasca apa

Pentru sosul de caise:

  • 250gr caise
  • 4 lg zahar
  • 1 lgt suc de lamaie

Pentru glazura de ciocolata:

  • 4 lg lapte
  • 100 gr ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu sos de caise:

Aluat:

Se amesteca toate ingredientele si apoi se coc clatitele in tigaia unsa cu putin ulei. Aveti grija sa nu le coaceti groase (2mm e destul) pentru ca altfel o sa se rupa la rulare.

Sos de caise:

Caisele se tin in apa minim 1 ora, apoi se taie marunt si se fierb la foc mic cu zaharul pana ce compozitia se leaga ca o crema. Sosul se trece prin sita, apoi se lasa la racit si la final se adauga sucul de lamaie.

Glazura de ciocolata:

Se amesteca laptele cu ciocolata pe baie de aburi pana cand se topeste cea din urma.

"Montare":

Fiecare clatita se unge cu sos, se ruleaza si se taie in tubulete de cca 3-4 cm lungime care se aseaza pe o taietura in vas. Se toarna restul de sos pe deasupra si se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si caise din compot, caz in care trebuie doar trecute prin sita si adaugat sucul de lamaie, deoarece au deja destuul zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu sos de caise" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu caise si biscuiti