Tarta cu crema de vanilie

de silvi0ara in Prajituri, 12 Feb 2010 | 2078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 350g faina
  • 100g zahar
  • 250g unt rece
  • 1 ou
  • 1 lingura apa rece
  • o priza sare
  • Pentru crema:
  • 500ml lapte
  • 200ml frisca lichida
  • 8 galbenusuri
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri amidon de porumb
  • Pentru decor:
  • 6 mere
  • 1 lamaie,zeama
  • 300ml apa
  • 3 linguri zahar
  • ½ lingurita scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie:

Pentru blat:


Se framanata un aluat potrivit de tare din toate ingredientele.Se formeaza o bila si se infasoara in folie de plastic si se da la rece pentru 1 ora.


Se unge o tava de tarta cu diametru de 26-28cm cu unt si tapetata cu faina,se intinde aluatul pe fundul formei si se preseaza bine cu mana pe peretii formei si se lasa la rece.


Merele se taie in felii foarte subtiri.Intr-o cratita se pune la fiert apa,zaharul si se lasa sa dea un clocot,se opreste focul,apoi se adauga zeama de lamaie si scortisoara,apoi se pun feliile de mere.Se las 2-3 minute se scot si se lasa la scurs.Dar cu grija sa nu rupeti feliile.


Crema:


Se amesteca toate ingredientele, si se toarna compozitia peste aluatul de tarta.Se baga forma la cuptorul preincins la 180gC,pentru 15-20 de minute.Apoi se scoate si se aseaza feliile de mere in forma de floare,sau cum va place,si se mai baga la cuptor pentru 25 de minute la foc mic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Teo 1

14.02.2010, 20:22

cat omagiu trebuie sa aducem ''mainilor'' care nu obosesc niciodata ,nascocind fel de fel de....minuni! bravo si iar bravo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu jeleu de gutui

de oanapl 6

ieri la 21:08

Salată de cartofi violet

ieri la 18:04

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de mere cu branza