Desert prajitura Kinder Pingui

de leoflori in Prajituri, 11 Iun 2009 | 77049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema :
  • 700 ml frisca lichida
  • 10 gr gelatina granulata
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • 1/2 lingura esenta vanilie
  • Glazura 1:
  • 240 gr ciocolata menaj 
  • 140 gr unt 
  • 2 linguri apa 
  • 4 linguri ulei 
  • Glazura 2:
  • 220 gr ciocolata menaj
  • 100 gr unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura zahar pudra
  • Blatul :
  • 2  foi pandispan din comert
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kinder Pingui:

Glazura 1: Toate ingredientele se amesteca pe foc (eu am pus la bain-marie), topindu-le fara a le fierbe. Se lasa la racit la temperatura camerei.



Glazura 2: se face la fel ca si Glazura 1.


Crema : Se mixeaza frisca pana se intareste bine, se adauga gelatina hidratata in apa si incalzita apoi putin pana devine lichida. Se adauga laptele, mierea si esenta de vanilie. Se mixeaza bine.


Asamblare: Foaie + jumatate din crema+ Glazura 1 + restul de crema + Foaie + Glazura 2


Nivelam cu un cutit umed. Dupa ce se pune Glazura 1 peste crema, se da putin prajitura la congelator (5 minute). Peste glazura intarita punem lingura cu lingura crema, foaia si glazura 2. Se da iar putin la congelator. Se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.






 

TIPS-URI

1

 Eu am facut intai glazurile, ca sa aiba timp sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mamidesara 1

10.03.2010, 15:17

doamneeee cum arata

mena29 1

18.07.2010, 16:26

ce bunatate,cum de am ratat-o?

elena1988 1

05.03.2011, 10:45

o sa incerc reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krem a la Krem