Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 18 Aug 2011 | 3061 vizualizari

 

Cu dedicatie intarziata pentru Corina mea draga.

 

INGREDIENTE

  • un blat de pandispan facut din 3-4 oua, dupa reteta de aici; Se coace intr-o tava de maxim 20-30 cm
  • 900 gr frisca indulcita + 50 ml
  • 400 gr capsuni
  • 2 plicuri gelatina (de 7 grame)
  • 60 ml Amaretto
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 2 lingurite ness
  • 3-4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata:

O delicioasa prajitura cu mousse de capsuni si arome puternice precum Amaretto,ness,ciocolata.




Se mixeaza cele 900 gr frisca.



Pentru mousse-ul de capsuni se procedeaza astfel:





Se paseaza capsunile cu furculita impreuna cu 3 linguri zahar(la blender devine prea pasata, mie imi place sa gasesc si bucati intregi)



Continutul unui plic gelatina se dizolva in 2 linguri apa rece. Se lasa cateva minute apoi se adauga 50 ml apa calduta (nu fierbinte dar nici rece) si se dilueaza gelatina.



Se toarna peste capsuni si se amesteca. Se adauga 300 gr frisca batuta si se omogenizeaza.



Tava in care am copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara.



Se toarna mousse-ul de capsuni si se da tava la rece.



Ciocolata impreuna cu restul de frisca se pun intr-un ibric si se pun la fiert la foc mic. Se lasa pana cand ciocolata e topita si amestecul omogen.



Gelatina se dilueaza la fel ca la mousse-ul de capsuni.



Intr-un bol punem ciocolata topita ,rece, gelatina diluata, Amaretto, ness-ul si zaharul.

Amestecam.

Adaugam 300 ml frisca si omogenizam.

Scoatem tava de laf rigider, punem amestecul si nivelam cat de bine putem.

Asezam usor, deasupra, blatul .



Dam la rece pentru cel putin 2 ore.

Aseazam peste tava un platou dreptunghiular sau un fund de lemn si cu o miscare ferma rasturnam prajitura.

Mousse-ul de capsuni va fi partea superioara a prajiturii.

Vom imbraca prajitura cu restul de frisca.



Dam la rece.

Este minunata!!! Va spun pe cuvant :P

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (47)

alinutzika 1

23.08.2011, 16:44

LUK 1

23.08.2011, 17:59

super

Ligia Bxl 1

29.12.2011, 14:58

vaiii ce bunatateee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Noapte si zi"