Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 18 Aug 2011 | 4491 vizualizari

 

Cu dedicatie intarziata pentru Corina mea draga.

 

INGREDIENTE

  • un blat de pandispan facut din 3-4 oua, dupa reteta de aici; Se coace intr-o tava de maxim 20-30 cm
  • 900 gr frisca indulcita + 50 ml
  • 400 gr capsuni
  • 2 plicuri gelatina (de 7 grame)
  • 60 ml Amaretto
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 2 lingurite ness
  • 3-4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata:

O delicioasa prajitura cu mousse de capsuni si arome puternice precum Amaretto,ness,ciocolata.


Se mixeaza cele 900 gr frisca.

Pentru mousse-ul de capsuni se procedeaza astfel:


Se paseaza capsunile cu furculita impreuna cu 3 linguri zahar(la blender devine prea pasata, mie imi place sa gasesc si bucati intregi)

Continutul unui plic gelatina se dizolva in 2 linguri apa rece. Se lasa cateva minute apoi se adauga 50 ml apa calduta (nu fierbinte dar nici rece) si se dilueaza gelatina.

Se toarna peste capsuni si se amesteca. Se adauga 300 gr frisca batuta si se omogenizeaza.

Tava in care am copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara.

Se toarna mousse-ul de capsuni si se da tava la rece.

Ciocolata impreuna cu restul de frisca se pun intr-un ibric si se pun la fiert la  foc mic. Se lasa pana cand ciocolata e topita si amestecul omogen.

Gelatina se dilueaza la fel ca la mousse-ul de capsuni.

Intr-un bol punem ciocolata topita ,rece, gelatina diluata, Amaretto, ness-ul si zaharul.
Amestecam.
Adaugam 300 ml frisca si omogenizam.
Scoatem tava de laf rigider, punem amestecul si nivelam cat de bine putem.
Asezam usor, deasupra, blatul .

Dam la rece pentru cel putin 2 ore.
Aseazam peste tava un platou dreptunghiular sau un fund de lemn si cu o miscare ferma rasturnam prajitura.
Mousse-ul de capsuni va fi partea superioara a prajiturii.
Vom imbraca prajitura cu restul de frisca.

Dam la rece.
Este minunata!!! Va spun pe cuvant :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

alinutzika 1

23.08.2011, 16:44

LUK 1

23.08.2011, 17:59

super

Ligia Bxl 1

29.12.2011, 14:58

vaiii ce bunatateee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca