Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 18 Aug 2011 | 5421 vizualizari

 

Cu dedicatie intarziata pentru Corina mea draga.

 

INGREDIENTE

  • un blat de pandispan facut din 3-4 oua, dupa reteta de aici; Se coace intr-o tava de maxim 20-30 cm
  • 900 gr frisca indulcita + 50 ml
  • 400 gr capsuni
  • 2 plicuri gelatina (de 7 grame)
  • 60 ml Amaretto
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 2 lingurite ness
  • 3-4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata:

O delicioasa prajitura cu mousse de capsuni si arome puternice precum Amaretto,ness,ciocolata.


Se mixeaza cele 900 gr frisca.

Pentru mousse-ul de capsuni se procedeaza astfel:


Se paseaza capsunile cu furculita impreuna cu 3 linguri zahar(la blender devine prea pasata, mie imi place sa gasesc si bucati intregi)

Continutul unui plic gelatina se dizolva in 2 linguri apa rece. Se lasa cateva minute apoi se adauga 50 ml apa calduta (nu fierbinte dar nici rece) si se dilueaza gelatina.

Se toarna peste capsuni si se amesteca. Se adauga 300 gr frisca batuta si se omogenizeaza.

Tava in care am copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara.

Se toarna mousse-ul de capsuni si se da tava la rece.

Ciocolata impreuna cu restul de frisca se pun intr-un ibric si se pun la fiert la  foc mic. Se lasa pana cand ciocolata e topita si amestecul omogen.

Gelatina se dilueaza la fel ca la mousse-ul de capsuni.

Intr-un bol punem ciocolata topita ,rece, gelatina diluata, Amaretto, ness-ul si zaharul.
Amestecam.
Adaugam 300 ml frisca si omogenizam.
Scoatem tava de laf rigider, punem amestecul si nivelam cat de bine putem.
Asezam usor, deasupra, blatul .

Dam la rece pentru cel putin 2 ore.
Aseazam peste tava un platou dreptunghiular sau un fund de lemn si cu o miscare ferma rasturnam prajitura.
Mousse-ul de capsuni va fi partea superioara a prajiturii.
Vom imbraca prajitura cu restul de frisca.

Dam la rece.
Este minunata!!! Va spun pe cuvant :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Carmen