Clatite cu sos de vanilie, fructe de padure si inghetata

de RuxyRux in Prajituri, 2 Aug 2012 | 2808 vizualizari

 

Deliciul de la micul dejun...

 

INGREDIENTE

  • Nu am sa va dau cantitati stricte la compozitia de clatite de regula eu o fac din" ochi" cum se mai spune...si cred ca toata lumea cam stie cum se prepara aceste delicatese...
  • 3 oua
  • 2 cani de lapte
  • un pahar de apa minerala( cu bule)
  • 3 sau 4 linguri de zahar brun
  • coaja rasa de lamaie( sau portocala)
  • o lingurita de extract de flori de portocal
  • vanilie ( pudra naturala dupa gust)
  • un praf de cardamon
  • faina cat cuprinde
  • ulei vegetal pentru prajit( de palmier)
  • fructe de padure, inghetata, sos de vanilie( preparat in casa e ideal din: oua, lapte, faina sau amidon si vanilie) sos din nuci macademia si miere( usor de preparat din nuci macademia usor coapte apoi macinate si puse intr-un amestec cu miere si vanilie) Nucile macademia se pot inlocui cu alune de padure.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu sos de vanilie, fructe de padure si inghetata:

Preparam clatitele prajindu-le in tigaie.


Preparam si sosul de vanilie.


Asezam clatita , turnam sosul de vanilie, apoi o cupa de inghetata, fructele de padure, zmeura, afine, mure), inchidem sau rulam clatita, apoi din nou turnam putin sos, punem fructe de padure si sosul de macademia. Din nou o cupa de inghetata si gata desertul delicios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu sos de vanilie, fructe de padure si inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

ela 1

07.08.2012, 20:15

Angelina_Elena 1

16.08.2012, 14:50

Un mic dejun fantastic si delicios!

RuxyRux 1

16.09.2012, 22:03

Multumesc draga mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Banuti cu gem - de post