Clătite cu stafide, brânză de vaci şi multă voie bună

de Flori in Dulciuri, 8 Apr 2009 | 2955 vizualizari

 

In Franta, pe 2 Februarie este o sarbatoare numita “Chandeleur” , o zi in care se fac clatite pt. intreaga familie, asa cum facem noi cozonac de Paste. Povestindu-le copiilor de la scoala cate ceva despre aceasta sarbatoare, m-a luat valul si le-am promis sa le fac clatite, sa celebram si noi ” Chandeleur-ul” asta.

Partea buna: 2 februarie parca pica in vacanta, partea proasta (de fapt “partile”) e ca niciodata copiii nu uita o promisiune si ca eu aveam cam 3 clase de-a 4-a…in total cam vreo 60 de copii, adica vreo 70 de clatite de facut, ca am presupus ca mai scapa vreunul vreo clatita, mai vrea inca una vreun “flamangios”, chestii de astea.:) De ce va spun asta? Pt ca anul acela a fost ultima data cand am mai facut clatite…pana acum, cand am incercat sa depasec acea faza (nu mai reuseam sa tin numarul clatitelor, incat am ajuns sa iau pix si hartie si sa trag liniuta pt fiecare clatita, mi-a mirosit casa o luna cu tot cu mama hotei, numai a prajeala, o saptamana am visat numai clatite -cosmaruri, de fapt…si altele). Ar mai fi de povestit, da’ nu va mai rapesc timpul, asa ca sariti peste introducere, daca vreti direct reteta.:)

In primul rand avem nevoie de voie buna, putina muzica si zambetul pe buze. Ce urmeaza, e floare la ureche.:)

 

INGREDIENTE

  • Pt. clatite:
  • 3 oua
  • 3 liguri zahar
  • 1-2 fiole esenta de vanilie
  • 2 cani apa chioara (plata sau minerala, dupa preferinte. eu nu folosesc decat plata)
  • un praf de sare
  • cateva linguri de ulei
  • Pt compozitie:
  • o cutiuta branza de vaci
  • 250 g smantana (juma’ de galetuta)
  • o punguta de stafide cat mai “carnoase”
  • 1-2 fiole esenta rom
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • un praf de sare
  • Pt topping:
  • restul de smantana
  • o cescuta lapte
  • 2 linguri de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite cu stafide, brânză de vaci şi multă voie bună:

La treaba, dragii mei! Si nu uitati sa zambiti, ca altfel se lipesc clatitele!:)

Incepem cu clatitele: Batem ouale cu zaharul, esenta de vanilie si praful de sare, 2-3 min., apoi adaugam apa si, in final, faina. E indicat sa folosim un tel in forma de para si sa amestecam continuu in timp ce turnam faina ploaie, ca aluatul sa nu faca cocoloase. Acesta trebuie sa aiba consistenta unui terci suficient de moale. Ungem tigaia de clatite cu ulei, o lasam sa se incinga si turnam aluatul cu un polonic, rotind tigaia incat clatita sa fie uniforma. Pt. intors, profesionistii o pot “arunca” cu tigaia, incepatorii o pot intoarce cu mana si “mijlocasii” pot incerca ambele variante, sa nu se plictiseasca. :) Recomand o muzica ritmata, sa merga treaba repede.:)

Sa preparam umplutura: Batem ouale cu zaharul, esenta de rom si praful de sare. Adaugam branza, apoi smantana si stafidele. In final, adaugam si faina si le amestecam bine pe toate. Pregatim un vas de yena, il ungem cu un cub de unt si umplem clatitele, aliniindu-le frumos in vas, ca la armata. In final preparam toppingul, amestecam smantana cu cescuta de lapte si zaharul ( nu trebuie sa fie f. zemos acest amestec). Inecam clatitele in topping si le aruncam la cutor, la foc mediu spre mare, pt aprox. 30 min.

Sa aveti pofta! De clatite, de zambit si nu uitati: muuuuuulta voie buna!:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu stafide, brânză de vaci şi multă voie bună" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

COMENTARII (13)

Oana 1

22.03.2009, 23:33

Acum ca ai zis, m-am uitat si am vazut ca n-au data!! ce tare esti!

elena1988 1

04.03.2011, 16:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura felie de lapte
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si piersici din compot