Clatite de post

de Rocsi in Prajituri, 17 Feb 2010 | 2208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa minerala
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri zahar
  • 13 linguri faina de tara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns tigaia
  • gem/dulceata pentru servit
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post:

Intr-un bol, punem apa minerala, uleiul si zaharul.

Amestecam cu telul pana zaharul este topit.

Cernem faina, o incorporam treptat sa nu ramana cocoloase. Daca folositi faina de magazin, este posibil sa mai aveti nevoie de o lingura in plus.

Amestecam praful de copt zeama de lamaie, il turnam peste compozitia de mai sus.

Adaugam un praf de sare, coaja rasa de lamaie si vanilia. Le amestecam bine.

Punem o picatura de ulei intr-o tigaie, ungem cu un penson toata tigaia.

O punem la incins, turnam cate un polonic potrivit din compozitie si o intindem miscand din tigaie.

Rumenim clatitele pe ambele parti, la foc potrivit.

Din cand in cand, mai ungem tigaia cu ulei.

Le scoatem pe un platou, le umplem cu dulceata.

Le pudram cu putin zahar si servim.

Sa aveti pofta!
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Teo 1

19.02.2010, 10:46

clatite fericitecu asa umplutura!

rivka 1

20.02.2010, 21:02

arata minunat!

elena1988 1

10.03.2011, 10:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Linzer cu gem de zmeura