Clatite dospite cu crema de zmeura si sos caramel

de daniastefania in Prajituri, 1 Iul 2015 | 2794 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 450 ml lapte caldut
  • 2 linguri zahar
  • Un praf de sare
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 200 ml frisca
  • 150 g zmeura
  • 5 linguri zahar

Pentru sos caramel:

  • 100 g zahar
  • 35 g unt
  • 100 ml frisca
  • 2 linguri apa
  • Ulei pentru prajit
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite dospite cu crema de zmeura si sos caramel:

Vom incepe cu aluatul pentru clatite. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putin lapte. Lasam sa se activeze drojdia si sa se umfle. Adaugam faina cernuta, praful de sare, esenta de vanilie si restul de lapte. Amestecam bine totul si lasam la dospit o ora. In acest timp facem si sosul caramel. Punem zaharul si apa pe foc si lasam pana se caramelizeaza zaharul. Avem mare grija sa nu se arda. Apoi adaugam untul. Dupa ce s-a topit untul adaugam frisca. Avem grija sa nu ne ardem, va face spuma cand adaugam frisca. Lasam apoi sa fiarba 5 minute. Apoi lasam sosul la racit. Se va ingrosa.  

Peste zmeura spalata si scursa punem zaharul si lasam sa se macereze putin.

Dupa ce a dospit aluatul, trecem la prajitul clatitelor. Daca aluatul se prea ingroasa mai adaugam lapte. Turnam un polonic din compozitie in tigaia unsa cu un strop de ulei. Distribuim aluat pe toata suprafata tigaii rotind usor tigaia. Prajim clatitele la foc mare. Le rumenim frumos pe ambele parti. Avem grija sa nu le ardem. Se fac foarte repede. Dupa ce am terminat de prajit clatitele, le lasam sa se raceasca si facem si crema. Batem frisca si adaugam zmeura macerata cu zaharul. Amestecam bine cu o lingura de lemn. 

Ungem clatitele cu crema, le rulam si le stropim cu sos caramel. Un adevarat deliciu. Sper sa va placa si voua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite dospite cu crema de zmeura si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clătite cu dulceaţă de cireşe