Clătite, mai altfel

de carmenvlad in Dulciuri, 6 Noi 2011 | 13626 vizualizari

 

Clătitele îşi au originea în Bretagne, o regiune din nord-vestul Franţei, unde sunt servite în mod tradiţional cu vin de cedru. Ele au devenit cunoscute în toată lumea datorită modului simplu de preparare, dar mai ales datorită gustului deosebit de bun dat de foaia subţire umplută cu diferite compoziţii, dulci sau sărate.

În tradiţia populară franceză, pe 2 februarie, ziua Binecuvântării Sf. Maria, se servesc clătite oaspeţilor. Această zi a rămas cunoscută drept ziua clătitelor şi se spune că, dacă poţi prinde o clătită în tigaia pe care o ţii cu mâna stângă după ce ai aruncat-o în aer şi cu mâna dreaptă, în acelaşi timp ţii un bănuţ de aur, te vei îmbogăţi.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 400 g făină
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apă minerală
  • 2 linguri zahăr
  • 50 ml ulei (2 linguri se pun în aluat, restul se foloseşte la prajit)
  • un praf de sare
  • coajă rasă de portocale (poate fi de lămâie)
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat Dr. Oetcker
  • 1 praf de copt Dr. Oetcker
  • 1 borcan cremă nutella (nu este nevoie de tot borcanul, dar este bine să fie suficient de multă cremă), 
  • 4 linguri gem de capşuni
  • 50 g zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite, mai altfel:

 Ouăle se bat cu un tel împreună cu zahărul, sarea şi zahărul vanilat. Se cerne făina şi se amestecă cu praful de copt. Se dizolvă într-un bol făina cu apă minerală şi se pune peste compoziţia de ouă. Apoi se adaugă uşor laptele şi 2 linguri de ulei (adăugaţi lapte cât credeţi de cuviinţă). Se face compoziţia puţin mai groasă decât pentru clătitele obişnuite. Apoi se unge cu puţin ulei tigaia de clătite, se pune pe foc şi după ce s-a încins bine se toarnă cu un polonic aluatul de clătite. Se roteşte uşor tigaia astfel încât aluatul să cupridă tot spaţiul, se lasă clătita să se rumenească şi se întoarce pe partea cealaltă. Se răstoarnă clătita pe o farfurie şi se procedează la fel cu întregul aluat până când se termină. Eu din această compoziție am făcut 14 clătite (depinde de cât de mare este tigaia în care le faceţi). O parte din clătite le-am aşezat sub formă de turn şi le-am uns cu cremă nutella iar altele le-am umplut pe fiecare în parte cu gem de căpşuni și cremă nutella. Apoi le-am pudrat cu zahăr pudră.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite, mai altfel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pancakes(clatite americane)