Clătite, mai altfel

de carmenvlad in Dulciuri, 6 Noi 2011 | 9585 vizualizari

 

Clătitele îşi au originea în Bretagne, o regiune din nord-vestul Franţei, unde sunt servite în mod tradiţional cu vin de cedru. Ele au devenit cunoscute în toată lumea datorită modului simplu de preparare, dar mai ales datorită gustului deosebit de bun dat de foaia subţire umplută cu diferite compoziţii, dulci sau sărate.

În tradiţia populară franceză, pe 2 februarie, ziua Binecuvântării Sf. Maria, se servesc clătite oaspeţilor. Această zi a rămas cunoscută drept ziua clătitelor şi se spune că, dacă poţi prinde o clătită în tigaia pe care o ţii cu mâna stângă după ce ai aruncat-o în aer şi cu mâna dreaptă, în acelaşi timp ţii un bănuţ de aur, te vei îmbogăţi.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 400 g făină
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apă minerală
  • 2 linguri zahăr
  • 50 ml ulei (2 linguri se pun în aluat, restul se foloseşte la prajit)
  • un praf de sare
  • coajă rasă de portocale (poate fi de lămâie)
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat Dr. Oetcker
  • 1 praf de copt Dr. Oetcker
  • 1 borcan cremă nutella (nu este nevoie de tot borcanul, dar este bine să fie suficient de multă cremă), 
  • 4 linguri gem de capşuni
  • 50 g zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite, mai altfel:

Ouăle se bat cu un tel împreună cu zahărul, sarea şi zahărul vanilat. Se cerne făina şi se amestecă cu praful de copt. Se dizolvă într-un bol făina cu apă minerală şi se pune peste compoziţia de ouă. Apoi se adaugă uşor laptele şi 2 linguri de ulei (adăugaţi lapte cât credeţi de cuviinţă). Se face compoziţia puţin mai groasă decât pentru clătitele obişnuite. Apoi se unge cu puţin ulei tigaia de clătite, se pune pe foc şi după ce s-a încins bine se toarnă cu un polonic aluatul de clătite. Se roteşte uşor tigaia astfel încât aluatul să cupridă tot spaţiul, se lasă clătita să se rumenească şi se întoarce pe partea cealaltă. Se răstoarnă clătita pe o farfurie şi se procedează la fel cu întregul aluat până când se termină. Eu din această compoziție am făcut 14 clătite (depinde de cât de mare este tigaia în care le faceţi). O parte din clătite le-am aşezat sub formă de turn şi le-am uns cu cremă nutella iar altele le-am umplut pe fiecare în parte cu gem de căpşuni și cremă nutella. Apoi le-am pudrat cu zahăr pudră.



Poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite, mai altfel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

07.11.2011, 08:41

bune bune

mamaieelena 1

09.11.2011, 07:11

delicioase

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 20:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu "Fanta" si gem de portocale (post)