Tort de ciocolata cu whisky

de mihasara in Dulciuri, 18 Mai 2015 | 904 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crema:

  • 500g ciocolata
  • 400 ml frisca lichida/smatana dulce
  • 100 g unt/margarina la temperatura camerei
  • 50ml whisky

Pandispan:

  • 10 oua
  • 275g faina
  • 300g zahar
  • 25g cacao
  • un varf de cutit de sare
  • coaja de lamaie

Sirop:

  • 350ml cafea mai slaba
  • 3 linguri whisky
  • zahar-dupa gust.

Decor:

  • 100g ciocolata
  • 1 lingurita unt
  • 2-3 linguri frisca lichida.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu whisky:

Crema:



  1. Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul moale(la temperatura camerei) peste ea.

  2. Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.

  3. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute .

  4. Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in crema.

  5. Dupa ce s-a amestecat bine, adaugi whisky si o dai la rece pana se intareste mai bine(30 de minute).


Pandispan:



  1. Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare.

  2. Adaugam putin cate putin faina cernuta, amestecata cu cacao si amestecam de jos in sus.

  3. Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina sau tapetata cu hartie de copt si nivelam.

  4. Dupa care lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam aerul.

  5. Cand e auriu atunci este gata.

  6. Stingem cuptorul, intredeschidem usa la cuptor punand o lingura de lemn(in cazul meu).

  7. Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei.


Sirop: Facem o cafea mai slaba adica 1 lingura rasa la 350 ml de apa.


Ma intereseaza mai mult aroma de cafea decat altceva


Asamblare:



  1. Blatul il taiem in doua pe lung.

  2. Asezam o foaie in tava in care l-am copt dupa care insiropam foaia si ungem cu crema.

  3. Asezam peste crema ce-a de-a doua foaie si o presam usor pe toata suprafata.

  4. Insiropam si a doua foaie si dam la rece pt 10-15 minute.

  5. Glazuram cu ciocolata topita 100g cu 2-3 linguri de frisca.

  6. Dupa ce s-a topit adaugam o lingurita de unt/margarina si amestcam bine.

  7. O dam la rece cateva ore dupa care o putem portiona si servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu whisky" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

18.05.2015, 18:41

Arata bine!

mihasara 1

19.05.2015, 08:24

Multumesc mult!

mirela0911 1

19.05.2015, 13:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort parfe de ciocolata