Fursecuri cu lamaie

de laura_n in Dulciuri, 13 Sep 2016 | 1449 vizualizari

 

Foarte cunoscute, apreciate si usor de pregatit, le-am bifat si eu si mult mi-au placut!

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt gras
  • 100 gr zahăr
  • un praf sare
  • 2 ouă
  • 1 lămâie + 1 lime
  • 400 gr făină
  • 1 plic praf copt (10 gr)
  • suplimentar
  • 200 gr zahăr pudră
  • 150 gr zahăr tos alb
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Lămâile se spală bine, se taie și se stoarce sucul.


Făina se amestecă cu praful de copt. Untul se taie cuburi mici.


Într-un vas, se mixează untul moale cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul. Se spumează bine, apoi se adaugă câte un ou, mixând bine după fiecare. Se adaugă sucul de la cele două lămâi, se mixează puțin, apoi se adaugă făina și se omogenizează. Se scoate aluatul din vas, se învelește în folie alimentară și se depozitează în frigider circa o oră. Eu l-am pregătit cu o zi înainte.


Se pregătește o tavă de copt, se așază hârtie pergament. Se pornește cuptorul, la 160 grade.


Se pregătesc două castronele în care se pune zahărul tos, iar în celălalt zahărul pudră.


Se scoate aluatul din frigider, se formează biluțe potrivite care se tăvălesc întâi prin zahărul tos, apoi prin zahărul pudră. Se așază în tava de copt, lăsând distanță de 2-3 cm între ele. Se pun la copt, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 12-15 minute. Se scot apoi, se lasă să se tempereze în tavă, apoi se transferă pe un platou.


Sunt foarte fragede cât sunt fierbinți, însă pe măsură ce se răcesc, se întăresc la exterior și rămân pufoase în interior.


Sunt foarte bune aceste fursecuri cu lămâie și sper să le încercați și voi măcar o dată!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

stefy_a 1

15.09.2016, 14:27

iau si eu unu ca arata tare bine!

dantes 1

17.09.2016, 09:20

Bune!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:45

de cand zic ca fac si eu...imi place mult aroma de lamaie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu lamaie