Găluște cu prune

de iry-gabriela in Dulciuri, 3 Oct 2015 | 2836 vizualizari

 

Este un desert pe care l-am descoperit acum ceva vreme, nu prea dulce si destul de econom daca ma gandesc bine. Așa cum imi place mie, sper sa va placă la fel de mult!

 

INGREDIENTE

  • 750g de cartofi;
  • 2 ouă;
  • 3 linguri de griș;
  • 200g de făină;
  • Sare, ulei;
  • 200g pesmet;
  • 2 linguri de unt;
  • 2 linguri de zahar+4 linguri pentru pesmet;
  • prune .
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Găluște cu prune:

Pentru inceput, curățăm cartofii de coajă, îi spălăm si îi punem la fiert intr-un vas cu apă cu puțină sare.

Separat spălăm prunele, după care le scoatem sâmburii, le așezăm intr-un castron peste care adaugam 2 linguri zahar  si amestecăm pentru a se lipi zaharul prune.

Apoi într -o tigaie punem untul la topit după care adăugăm  pesmetul. Se lasa pe foc pana pesmetul devine roșcat,  amestecând mereu. Se va scoate după aceea pe o farfurie si se va amesteca cu alte 4 linguri de zahar.

După ce cartofii sunt fierți, se va scurge de apă, se vor zdrobi bine cat sunt calzi si se va lasa pana ce se vor răci. 

După ce cartofii s-au răcit, se vor adăuga: ouăle, grisul si făină;  amestecandu-se până se formează un aluat lipicios.

Se vor lua  bucati din aluat si se va da forma de parjoala mai mare iar in centru se va aseza pruna intreanga (sau 1/2 de prună,  la alegere)apoi se va uni capetele astfel încat sa se formeze o bilă (mi-au iesit 18 bile).

Se va proceda astfel pana se va termina compozitia si se vor aseza pe o farfurie întinsă. 

Separatse va pune la fiert apă  in care am adaugat un pic de sare dar si ulei, iar când apa incepe să fierba, se va adauga cât  3-4  bile. 

Cand se vor ridica la fel ca si colțunași,  se vor scoate si se vor tavali prin pemet cat sunt calzi.

Se pot servi atat calzi cat si reci.

TIPS-URI

1

Cartofii trebuie sa fie albi, pentru ca sunt mai fainosi si se zdrobesc mai ușor.

2

Dacă se dorește a manca mai dulce, se poate adauga în compoziție și 1-2 linguri de zahăr , dar să fie pudră

Daca ti-a placut reteta noastra "Găluște cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu prune