Găluște cu prune

de iri_iri in Dulciuri, 3 Oct 2015 | 1383 vizualizari

 

Este un desert pe care l-am descoperit acum ceva vreme, nu prea dulce si destul de econom daca ma gandesc bine. Așa cum imi place mie, sper sa va placă la fel de mult!

 

INGREDIENTE

  • 750g de cartofi;
  • 2 ouă;
  • 3 linguri de griș;
  • 200g de făină;
  • Sare, ulei;
  • 200g pesmet;
  • 2 linguri de unt;
  • 2 linguri de zahar+4 linguri pentru pesmet;
  • prune .
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Găluște cu prune:

Pentru inceput, curățăm cartofii de coajă, îi spălăm si îi punem la fiert intr-un vas cu apă cu puțină sare.


Separat spălăm prunele, după care le scoatem sâmburii, le așezăm intr-un castron peste care adaugam 2 linguri zahar si amestecăm pentru a se lipi zaharul prune.


Apoi într -o tigaie punem untul la topit după care adăugăm pesmetul. Se lasa pe foc pana pesmetul devine roșcat, amestecând mereu. Se va scoate după aceea pe o farfurie si se va amesteca cu alte 4 linguri de zahar.


După ce cartofii sunt fierți, se va scurge de apă, se vor zdrobi bine cat sunt calzi si se va lasa pana ce se vor răci.


După ce cartofii s-au răcit, se vor adăuga: ouăle, grisul si făină; amestecandu-se până se formează un aluat lipicios.


Se vor lua bucati din aluat si se va da forma de parjoala mai mare iar in centru se va aseza pruna intreanga (sau 1/2 de prună, la alegere)apoi se va uni capetele astfel încat sa se formeze o bilă (mi-au iesit 18 bile).


Se va proceda astfel pana se va termina compozitia si se vor aseza pe o farfurie întinsă.


Separatse va pune la fiert apă in care am adaugat un pic de sare dar si ulei, iar când apa incepe să fierba, se va adauga cât 3-4 bile.


Cand se vor ridica la fel ca si colțunași, se vor scoate si se vor tavali prin pemet cat sunt calzi.


Se pot servi atat calzi cat si reci.

 

TIPS-URI

1

Cartofii trebuie sa fie albi, pentru ca sunt mai fainosi si se zdrobesc mai ușor.

2

Dacă se dorește a manca mai dulce, se poate adauga în compoziție și 1-2 linguri de zahăr , dar să fie pudră

Daca ti-a placut reteta noastra "Găluște cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

merisor 1

03.10.2015, 20:56

Cele mai bune!

iri_iri 1

03.10.2015, 22:37

Multumesc frumos!

mirela0911 1

05.10.2015, 14:50

Placeeee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune