Clatite pentru micul dejun cu ciuperci, branza si sunca presata

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 4 Dec 2015 | 690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura cu varf de faina integrala cu agent de crestere
  • 1 ou bio mare
  • 2 linguri cu varf de branza cottage
  • 1 felie sunca presata bio
  • 1 rosie
  • 2 ciuperci
  • 15 grame parmezan
  • 2 linguri iaurt bio degresat
  • sos picant
  • 2 maini de rucola
  • 1/2 lamaie
  • 2 capsuni proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pentru micul dejun cu ciuperci, branza si sunca presata:

Se amesteca faina cu oul si branza. Se toaca sunca marunt si se adauga peste mixul de faina impreuna cu rosia  si ciupercile taiate cuburi.

Se incalzeste o tigaie non-aderenta la foc mediu. Se aseaza cate o lingura din compozitie in tigaia fierbinte, impartind aluatul astfel incat sa rezulte 6 clatite.

Se lasa sa prinda culoare cateva minute, se intorc si se preseaza usor cu o paleta. Se mai lasa 1 minut si se scot pe farfurie.

Se ia tigaia de pe foc, se acopera baza cu parmezan si se aseaza clatitele inapoi in tigaie, intr-un singur strat. Parmezanul se va topi datorita caldurii reziduale si va forma o dantela care va acoperi baza clatitelor. 

Se scot clatitele cu grija si se aseaza pe o farfurie.

Se amesteca iaurtul cu sosul picant. 

Se stropeste rucola cu sucul de lamaie.

Se impart clatitele intre 2 farfurii si se servesc cu iaurt picant si salata de rucola cu capsunile feliate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pentru micul dejun cu ciuperci, branza si sunca presata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

05.12.2015, 16:05

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

05.12.2015, 16:06

Ela, uite, de exemplu in reteta asta am folosit Harissa ca sos picant. Variantele sunt infinite.

miki_a

miki_a 1

06.12.2015, 00:52

Multumesc de precizare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53