Fructe pietruite

de Corinuta in Jamie Oliver, 20 Iul 2010 | 5803 vizualizari

 

Reteta preluata de la Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 3 pere
  • 4 caise
  • 250 g zmeura
  • 250 g afine
  • 250 g mure
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri otet balsamic
  • Ptr aluat:
  • 110 g unt
  • 225 g faina
  • 125 g lapte batut sau iaurt
  • 70 g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe pietruite:

Se spala fructele si se lasa sa se zvinte.


Intr-o cratita se pune zaharul cu otetul balsamic la foc mediu sa se caramelizeze.


Perele se curata se cotor si se taie felii. Se scot samburii caiselor si se feliaza. Se adauga toate fructele in cratita peste zahar si se lasa 5-7 minute sa se inmoaie, intorcandu-le din cand in cand.


Intre timp intr-un castron se freaca untul cu faina si un praf de sare. Se adauga praful de copt, zaharul si laptele batut si se framanta putin. Se formeaza din aluat cocoloase si se aseaza peste fructe, lasand putin loc intre ele ptr ca vor creste.Se presara deasupra putin zahar tos.


Se da cratita la cuptorul incalzit la 190 de grade timp de 25-30 minute, pana cand se rumenesc

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe: capsuni, piersici, nectarine, rubarba, doar sa fie aprox. un kilogram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe pietruite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

elena1988 1

19.01.2011, 11:54

adry88 1

08.05.2011, 11:12

alinutzika 1

17.08.2011, 15:45

foarte interesant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Dulceata (chutney) cu pere si condimente