Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 2 Sep 2015 | 1011 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru somon si creveti:

  • 4 bucati file de somon, cu piele
  • 4 creveti mari sau mai multi, daca sunt mici
  • o legatura sparanghel
  • 1 lamaie
  • cateva frunze de busuioc
  • 4 file ansoa
  • cateva rosii cherry
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 chili feliat
  • ulei de masline
  • sare/piper

Pentru salsa verde:

  • 1 mana frunze menta
  • 1 mana frunze patrunjel
  • 1 lingurita cu varf mustar Dijon
  • 1 lingurita capere
  • 1 catel usutoi
  • 4 file ansoa
  • ulei de masline
  • otet din vin rosu
  • cartofi noi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi:

Se aseaza bucatile de somon, cu pielea in sus in centrul unei tavi, impreuna cu crevetii, sparanghelul, rosiile, busuiocul si lamaia, taiata in 4, catre margini. Se stropeste cu ulei de masline, sare, piper, usturoi, chili ansoa tocat si 2 lingurite din uleiul de la ansoa. Se amesteca bine si se introduce tava pe raftul superior, in cuptorul preincalzit la 200 de grade unde va ramane 13-15 minute.


Pentru salsa se amesteca toate ingredientele, plus 2 lingurite din uleiul de la ansoa.


Se fierb cartofii in apa cu sare. Se scurg si se amesteca cu 3/4 din salsa verde.


Se aseaza cartofii pe farfurii, apoi pestele, sparanghelul, rosiile, lamaia si restul de salsa verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

02.09.2015, 22:56

Andreea Caroline 1

03.09.2015, 10:47

Andra_Constantinescu 1

03.09.2015, 22:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dorada cu cartofi aurii noi