Grilled asparagus - Sparanghel la grill

de Corinuta in Jamie Oliver, 1 Mai 2014 | 21665 vizualizari

 

Gratarul meu de 1 Mai, putin mai altfel decat suntem obisnuiti, dar am gasit sparanghel foarte ieftin si tare m-am bucurat. Mie imi place mult sparanghelul, are un gust dulceag si fresh! Reteta nu e mare lucru, dar in caz ca va doriti sa incercati trebuie sa urmati cativa pasi.

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura de sparanghel (aprox 14 buc.)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lamaie
  • sare, piper
  • optional parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grilled asparagus - Sparanghel la grill:

Se spala sparanghelul si se usuca bine cu un prosop. Se taie capetele lemnoase si se arunca. Se ung tijele cu putin ulei de masline si se pun pe grilul incins.

Se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte pana raman urmele de la grill si se inmoaie putin tijele se sparanghel. Cand sunt gata se scot direct pe farfurii, se tropesc cu zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat.

Optional puteti razui deasupra niste parmezan. Eu am servit cu branza la grill alaturi asa ca parmezan nu am mai pus.

Pofta buna!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Grilled asparagus - Sparanghel la grill" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Wrap cu falafel, legume la gratar și salsa