Salata Koh Samui (Salata thailandeza cu tofu si creveti)

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 24 Mar 2016 | 708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame taitei lati din orez
  • 100 grame alune neprajite si nesarate, decojite
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 3 frunze Kaffir uscate
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bucata de 2 cm de ghimbir
  • 6 rosii cherry
  • 1 chili
  • 1/2 legatura busuioc
  • 1 ligurita zahar
  • 3 linguri sos de peste
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 3 limes
  • 2 morcovi
  • 1/2 castravete
  • 1 bulb fenicul
  • 1/2 varza
  • 100 grame creveti pre-gatiti, mici
  • 1 legatura menta
  • 350 grame tofu moale (silken)
  • 1 lingura sos dulce de chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Koh Samui (Salata thailandeza cu tofu si creveti):

Se hidrateaza taiteii in apa fierbinte, pentru 10 minute, amestecand frecvent ca sa nu se lipeasca intre ei.


Se prajesc alunele impreuna cu semintele de susan, 1 ligurita ulei de susan si frunzele Kaffir sfaramate, pana incep sa elibereze aromele. Se scot pe o farfurie.


In vasul unui blender (robot de bucatarie) se adauga usturoiul, ghimbirul. rosiile cherry, chiliul si busuiocul. Se transforma in pasta, apoi se adauga zaharul, sosul de peste, 2 lingurite ulei de susan si sucul de la 3 lime. Se amesteca pentru omogenizare.


Se feliaza morcovii, catravetele, feniculul si varza cat mai fin, folosind o mandolina. Se adauga dressingul obtinut anterior si se amesteca usor.


Se scurg taiteii, se amesteca cu salata, se adauga crevetii si menta tocata.


Se taie tofu cuburi si se amesteca cu sosul dulce de chili.


Se adauga peste salata si se serveste cu alunele prajite, presarate deasupra si bucati de lime.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Koh Samui (Salata thailandeza cu tofu si creveti)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

noiinbucatarie 1

24.03.2016, 16:50

elucubratiiculinare 1

25.03.2016, 10:48

sunt innebunita dupa creveti, deci? :S

Satisfyyourcravings 1

26.03.2016, 23:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Carne crocanta de vita cu taitei si salata in stil asiatic