Salata Koh Samui (Salata thailandeza cu tofu si creveti)

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 24 Mar 2016 | 463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame taitei lati din orez
  • 100 grame alune neprajite si nesarate, decojite
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 3 frunze Kaffir uscate
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bucata de 2 cm de ghimbir
  • 6 rosii cherry
  • 1 chili
  • 1/2 legatura busuioc
  • 1 ligurita zahar
  • 3 linguri sos de peste
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 3 limes
  • 2 morcovi
  • 1/2 castravete
  • 1 bulb fenicul
  • 1/2 varza
  • 100 grame creveti pre-gatiti, mici
  • 1 legatura menta
  • 350 grame tofu moale (silken)
  • 1 lingura sos dulce de chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Koh Samui (Salata thailandeza cu tofu si creveti):

Se hidrateaza taiteii in apa fierbinte, pentru 10 minute, amestecand frecvent ca sa nu se lipeasca intre ei.

Se prajesc alunele impreuna cu semintele de susan, 1 ligurita ulei de susan si frunzele Kaffir sfaramate, pana incep sa elibereze aromele. Se scot pe o farfurie. 

In vasul unui blender (robot de bucatarie) se adauga usturoiul, ghimbirul. rosiile cherry, chiliul si busuiocul. Se transforma in pasta, apoi se adauga zaharul, sosul de peste, 2 lingurite ulei de susan si sucul de la 3 lime. Se amesteca pentru omogenizare. 

Se feliaza morcovii, catravetele, feniculul si varza cat mai fin, folosind o mandolina. Se adauga dressingul obtinut anterior si se amesteca usor. 

Se scurg taiteii, se amesteca cu salata, se adauga crevetii si menta tocata. 

Se taie tofu cuburi si se amesteca cu sosul dulce de chili. 

Se adauga peste salata si se serveste cu alunele prajite, presarate deasupra si bucati de lime.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Koh Samui (Salata thailandeza cu tofu si creveti)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

24.03.2016, 16:50

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

25.03.2016, 10:48

sunt innebunita dupa creveti, deci? :S

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

26.03.2016, 23:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!