Clatite pufoase reteta

de daniastefania in Prajituri, 18 Mar 2015 | 3898 vizualizari

 

Clatite pufoase reteta
O reteta diferita de clatite, dar merita incercata. Daca doriti niste clatite pufoase, care se topesc in gura, inercati si aceasta varianta, mai neobisnuita prin compozitie.

 

INGREDIENTE

Clatite pufoase reteta

Pentru aluatul de clatite:

  • 200 gr faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 3 linguri iaurt natur
  • 3 linguri unt
  • 5 linguri zahar
  • 2 galbenusuri de ou
  • 100 ml apa minerala
  • Un praf de sare
  • 1 lingurita sirop de zmeura

Pentru umplutura:

  • Crema ciocolata
  • 4 albusuri de ou
  • 8 linguri de zahar

Pentru decor:

  • 50 gr ciocolata cu lapte
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pufoase reteta:

Clatite pufoase reteta

Facem aluatul de clatite. Mixam bine untul cu zaharul. Cand a devenit cremos adaugam galbenusurile. Mixam sa se incorporeze bine. Adaugam faina, iaurtul si praful de sare. Mixam in continuare. Adaugam usor laptele, apa minerala si siropul de zmeura pentru culoare. Daca nu aveti sirop de zmeura puteti inlocui cu sirop de capsuni sau mure sau o picatura de colorant rosu.

Prajim clatitele intr-o tigaie neaderenta. Se rumenesc usor pe ambele parti. Cand le intoarceti va ajutati de un cutit. Nu se intorc greu, dar e un aluat pufos si sa nu se rupa. Puneti cutitul sub clatita, pana la jumatate si intoarceti. Apoi le lasam sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Si umplem apoi clatitele. Le ungem cu crema de ciocolata si cu posul punem la mijloc bezea. Rulam frumos si stropim deasupra cu ciocolata topita pe bain marie. Pofta maree!

TIPS-URI

1

Siropul de zmeura se poate inlocui cu sirop de capsuni sau mure ori o picatura de colorant rosu

2

Se pot umple cu frisca si fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase reteta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatitele sotului meu