Clătite „răscoapte”,umplute cu şuncă şi gălbiori

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 27 Iul 2015 | 2452 vizualizari

 

De curând am fost în vizită la o mătuşă de-a mea şi ne-a servit cu aceste delicioase clătite.
Aşa că a fost musai să le pregătesc şi eu,că prea îmi rămăsese gândul la ele.
De obicei eu pregăteam clătitele cu umplutură sărată la cuptor,dar mi-a plăcut foarte mult şi acest mod de preparare,chiar dacă necesită ceva mai multă muncă.
Le-am zis „răscoapte” pentru că,după ce se pregătesc clătitele şi se pune umplutura,ele se dau din nou prin aluat de clătite si se prăjesc iarăşi în tigaie.
Si cum ciupercile noastre favorite sunt gălbiorii,mi-a fost uşor să mă decid cu ce va fi umplutura.
Pentru compoziţia de clătite puteţi să folosiţi reţeta voastra preferată.
Va trebui sa folositi o tigaie mai mica ca de obicei sau sa puneti mai puţina compozitie în tigaie.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 lingura iaurt
  • 700 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • Sare
  • 1 lingura ulei
  • Faina cât sa obtinem o compozitie de consistenta unei smântâni

Pentru umplutura:

  • 4oo g galbiori
  • 200 g sunca
  • 1 ceapa
  • 100 g cascaval
  • Sare,piper
  • Marar si patrunjel verde
  • Ulei
  • Mai avem nevoie de ulei pentru prajit clatitele si smântâna pentru servit.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite „răscoapte”,umplute cu şuncă şi gălbiori:

Am pregatit compozitia de clatite din ingredientele  de mai sus.

Galbiorii i-am curatat si i-am taiat marunt.

Am taiat si sunca si am razuit cascavalul.

Ceapa taiata marunt am calit-o cu putin ulei,apoi am pus  galbiorii.

Ciupercile lasa apa asa ca le-am lasat pâna ce a scazut toata apa si s-au mai prajit putin în ulei.

Am condimentat.

Am adaugat sunca taiata ,cascavalul razuit si la final verdeata.

Am copt clatite mai mititele,asa cum am spus.

Am pus umplutura si le-am înfasurat precum o sarma.

Le-am dat apoi din nou prin compozitie de clatite si le-am prajit iarasi în alta tigaie pregatita pentru acest lucru.

Se servesc calde cu smântâna.

Poftă bună !!!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite „răscoapte”,umplute cu şuncă şi gălbiori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

27.07.2015, 21:59

Suna bine

- Andreea - 1

28.07.2015, 11:57

Interesanta reteta

mihaelar63 1

28.07.2015, 13:40

ce bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

Piept de pui marinat cu rozmarin, sub capac

pe 20.09 la 23:31

Crap prajit, marinat in lapte

pe 20.09 la 18:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

Piept de pui marinat cu rozmarin, sub capac

pe 20.09 la 23:31

Crap prajit, marinat in lapte

pe 20.09 la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Aperitive saleuri cu susan, mac si chimen