Clătite „răscoapte”,umplute cu şuncă şi gălbiori

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 27 Iul 2015 | 1804 vizualizari

 

De curând am fost în vizită la o mătuşă de-a mea şi ne-a servit cu aceste delicioase clătite.
Aşa că a fost musai să le pregătesc şi eu,că prea îmi rămăsese gândul la ele.
De obicei eu pregăteam clătitele cu umplutură sărată la cuptor,dar mi-a plăcut foarte mult şi acest mod de preparare,chiar dacă necesită ceva mai multă muncă.
Le-am zis „răscoapte” pentru că,după ce se pregătesc clătitele şi se pune umplutura,ele se dau din nou prin aluat de clătite si se prăjesc iarăşi în tigaie.
Si cum ciupercile noastre favorite sunt gălbiorii,mi-a fost uşor să mă decid cu ce va fi umplutura.
Pentru compoziţia de clătite puteţi să folosiţi reţeta voastra preferată.
Va trebui sa folositi o tigaie mai mica ca de obicei sau sa puneti mai puţina compozitie în tigaie.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 lingura iaurt
  • 700 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • Sare
  • 1 lingura ulei
  • Faina cât sa obtinem o compozitie de consistenta unei smântâni

Pentru umplutura:

  • 4oo g galbiori
  • 200 g sunca
  • 1 ceapa
  • 100 g cascaval
  • Sare,piper
  • Marar si patrunjel verde
  • Ulei
  • Mai avem nevoie de ulei pentru prajit clatitele si smântâna pentru servit.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite „răscoapte”,umplute cu şuncă şi gălbiori:

Am pregatit compozitia de clatite din ingredientele de mai sus.


Galbiorii i-am curatat si i-am taiat marunt.


Am taiat si sunca si am razuit cascavalul.


Ceapa taiata marunt am calit-o cu putin ulei,apoi am pus galbiorii.


Ciupercile lasa apa asa ca le-am lasat pâna ce a scazut toata apa si s-au mai prajit putin în ulei.


Am condimentat.


Am adaugat sunca taiata ,cascavalul razuit si la final verdeata.


Am copt clatite mai mititele,asa cum am spus.


Am pus umplutura si le-am înfasurat precum o sarma.


Le-am dat apoi din nou prin compozitie de clatite si le-am prajit iarasi în alta tigaie pregatita pentru acest lucru.


Se servesc calde cu smântâna.


Poftă bună !!!!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite „răscoapte”,umplute cu şuncă şi gălbiori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

27.07.2015, 21:59

Suna bine

- Andreea - 1

28.07.2015, 11:57

Interesanta reteta

mihaelar63 1

28.07.2015, 13:40

ce bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cascaval