Placinte cu branzeturi

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2014 | 5882 vizualizari

 

Mama, au iesit o nebunie! Combinatia perfecta! Pentru aluat am tras si eu cu ochiul la restul lumii care m-a innebunit cu placintele astea delicioase :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • jumatate de cubulet de drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml ala calduta
  • Umplutura:
  • 200 g telemea
  • 50 g parmezan Delaco
  • 50 g cascaval Delaco
  • 2 linguri branza ceva fin cremos Delaco
  • un fir de ceapa verde
  • cateva fire de marar proaspat
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branzeturi:

Se prepara mai intai aluatul. Se pune faina intr-un castron si se face o gropita la mijloc. Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza si se rastoarna in gropita. Se adauga apoi uleiul, area si apa calduta, putin cate putin, amestecand usor. Se mai presara faina pana nu se mai lipeste aluatul de mana. Se framanta putin si apoi se lasa la dospit, in loc cald, jumatate de ora, acoperind castronul cu un prosop.


Pentru umplutura, se amesteca branzeturile date pe razatoare cu crema de branza, ceapa si mararul tocate fin.


Se pune faina pe masa de lucru si se imparte aluatul in doua, apoi fiecare jumatate in 4. Au iesit 8 placintele.


Se intinde fiecare bucata de aluat in forma rotunda, se pune o lingura cu varf de umplutura si se intinde bine. Se aduna apoi marginile, se presara cu putina faina si se mai intinde putin cu sucitorul.


Le-am copt la doua tigai pentru ca foamea era mare :). Am picurat ulei in fiecare tigaie, ale mele sunt Tefal si nu se lipesc placintele. Se asaza cate o placinta cu partea pliata in sus, se lasa putin la rumenit. Cand incepe sa se umfle se intoarce pe partea cealalta si se preseaza putin cu paleta sa se desumfle. Se coace pe ambele parti.


Le-am mancat calde, cu iaurt grecesc, delicioase! Si am mancat si reci la amiaza :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

dantes 1

09.06.2014, 07:16

Bune!

babi5 1

09.06.2014, 07:44

Buna tare

Ina 1

12.06.2014, 17:21

Eu am facut marti ) Te-am luat! ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si cascaval la tigaie