Placinte cu branzeturi

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2014 | 9387 vizualizari

 

Mama, au iesit o nebunie! Combinatia perfecta! Pentru aluat am tras si eu cu ochiul la restul lumii care m-a innebunit cu placintele astea delicioase :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • jumatate de cubulet de drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml ala calduta
  • Umplutura:
  • 200 g telemea
  • 50 g parmezan Delaco
  • 50 g cascaval Delaco
  • 2 linguri branza ceva fin cremos Delaco
  • un fir de ceapa verde
  • cateva fire de marar proaspat
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branzeturi:

Se prepara mai intai aluatul. Se pune faina intr-un castron si se face o gropita la mijloc. Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza si se rastoarna in gropita. Se adauga apoi uleiul, area si apa calduta, putin cate putin, amestecand usor. Se mai presara faina pana nu se mai lipeste aluatul de mana. Se framanta putin si apoi se lasa la dospit, in loc cald, jumatate de ora, acoperind castronul cu un prosop.

Pentru umplutura, se amesteca branzeturile date pe razatoare cu crema de branza, ceapa si mararul tocate fin.

Se pune faina pe masa de lucru si se imparte aluatul in doua, apoi fiecare jumatate in 4. Au iesit 8 placintele.

Se intinde fiecare bucata de aluat in forma rotunda, se pune o lingura cu varf de umplutura si se intinde bine. Se aduna apoi marginile, se presara cu putina faina si se mai intinde putin cu sucitorul. 

Le-am copt la doua tigai pentru ca foamea era mare :). Am picurat ulei in fiecare tigaie, ale mele sunt Tefal si nu se lipesc placintele. Se asaza cate o placinta cu partea pliata in sus, se lasa putin la rumenit. Cand incepe sa se umfle se intoarce pe partea cealalta si se preseaza putin cu paleta sa se desumfle. Se coace pe ambele parti. 

Le-am mancat calde, cu iaurt grecesc, delicioase! Si am mancat si reci la amiaza :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Insule de ciuperci cu Miez de Lapte