Clatite (stil propriu)

de palpabil in Dulciuri, 15 Mai 2013 | 1952 vizualizari

 

Pentru ca tot imi place sa fac dulce am zis sa va arat si clatitele :)

--->10 portii = 20 clatite

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 120 g unt sau margarina
  • 250 g faina
  • 40 g zahar
  • un strop de rom (sau coniac)
  • dulceata de fructe (ceva putin acrisor)
  • ulei
  • pentru decor am folosit frisca si zahar ars
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite (stil propriu):

Punem la incalzit laptele dar sa nu dea in clocot si punem untul (margarina) sa se topeasca in lapte. Se lasa la racit. Ouale le mixam bine cu zaharul pana compozitia devine albicioasa si se adauga faina amestecand bine cu un tel. Punem romul si laptele caldut, continuand amestecarea pana obtinem un amestec omogen.



O tigaie de teflon (anti-adeziva), o ungem cu ulei si o lasam la incins. Trebuie tinut cont de faptul ca din toata compozitia trebuie sa rezulte 20 de clatite (10 portii). Cu ajutorul unui polonic turnam compozitie pentru o foaie de clatita in mijlocul tigaii si o intindem pe intreaga suprafata a tigaii rotind-o cu miscari circulare ale incheieturii mainii. Lasam clatita pana se rumeneste (atunci cand se deslipeste inseamna ca e rumenita) si o intoarcem pe partea cealalta. Cand s-a rumenit si pe partea cealalta o asezam pe o farfurie si o acoperim cu o alta farfurie pentru a se pastra calda. La fel procedam cu toate foile. La final ungem foile cu dulceata si le dam o forma (rulou, triunghi, plic, patrat, floare, sau fiecare dupa imaginatie sau cum stie). Asezati doua pe farfurie (o portie) si daca doriti puteti decora cu frisca si zahar ars (caramelizat) cum am facut eu!


Pofta buna!!!


. . . . . si daca le faceti vreau pareri :) :-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite (stil propriu)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Patricia Iordache 1

23.05.2013, 19:25

Foarte frumoasa prezentarea Despre gust nu pot comenta pana nu le execut

diaconta 1

07.06.2013, 20:37

palpabil
16.05.2013, 20:10

bine bine... o sa bag maine ceva ca acu sunt obosit dupa munca si nu am timp

deci io am venit a treia oara la tine si n-am gasit nimic treaba-i asta?

Rahela Velicu 1

08.08.2016, 16:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Aluat franţuzesc de clătite