Clatite (stil propriu)

de palpabil in Dulciuri, 15 Mai 2013 | 1098 vizualizari

 

Pentru ca tot imi place sa fac dulce am zis sa va arat si clatitele :)

--->10 portii = 20 clatite

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 120 g unt sau margarina
  • 250 g faina
  • 40 g zahar
  • un strop de rom (sau coniac)
  • dulceata de fructe (ceva putin acrisor)
  • ulei
  • pentru decor am folosit frisca si zahar ars
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite (stil propriu):

Punem la incalzit laptele dar sa nu dea in clocot si punem untul (margarina) sa se topeasca in lapte. Se lasa la racit. Ouale le mixam bine cu zaharul pana compozitia devine albicioasa si se adauga faina amestecand bine cu un tel. Punem romul si laptele caldut, continuand amestecarea pana obtinem un amestec omogen.



O tigaie de teflon (anti-adeziva), o ungem cu ulei si o lasam la incins. Trebuie tinut cont de faptul ca din toata compozitia trebuie sa rezulte 20 de clatite (10 portii). Cu ajutorul unui polonic turnam compozitie pentru o foaie de clatita in mijlocul tigaii si o intindem pe intreaga suprafata a tigaii rotind-o cu miscari circulare ale incheieturii mainii. Lasam clatita pana se rumeneste (atunci cand se deslipeste inseamna ca e rumenita) si o intoarcem pe partea cealalta. Cand s-a rumenit si pe partea cealalta o asezam pe o farfurie si o acoperim cu o alta farfurie pentru a se pastra calda. La fel procedam cu toate foile. La final ungem foile cu dulceata si le dam o forma (rulou, triunghi, plic, patrat, floare, sau fiecare dupa imaginatie sau cum stie). Asezati doua pe farfurie (o portie) si daca doriti puteti decora cu frisca si zahar ars (caramelizat) cum am facut eu!


Pofta buna!!!


. . . . . si daca le faceti vreau pareri :) :-*

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite (stil propriu)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Patricia Iordache 1

23.05.2013, 19:25

Foarte frumoasa prezentarea Despre gust nu pot comenta pana nu le execut

diaconta 1

07.06.2013, 20:37

palpabil
16.05.2013, 20:10

bine bine... o sa bag maine ceva ca acu sunt obosit dupa munca si nu am timp

deci io am venit a treia oara la tine si n-am gasit nimic treaba-i asta?

noiinbucatarie 1

08.08.2016, 16:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de clatite cu branza