Clatite umplute cu ciuperci si dovlecei

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 7 Aug 2013 | 3390 vizualizari

 

Fiindca ma tot gandeam ce ar merge la micul dejun, dar sa fie si satios si sanatos, mi-a venit ideea sa fac clatite. Insa nu clatite pentru desert, ci ceva mai potrivit unei mese in toata regula. Asa am ajuns sa fac clatite umplute cu ciuperci si dovlecei.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina (mix de faina de secara, faina neagra si faina de tarate de grau)
  • condimente pentru clatite (sare, piper alb si oregano)
  • 500 g ciuperci Champignon
  • 2 dovleci mari
  • condimente pentru umplutura (sare, chilli, busuioc, maghiran, piper alb)
  • 2 oua
  • apa
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu ciuperci si dovlecei:

Pentru compozitia de ca perfeclatite am amestecat faina de tarate de grau cu faina neagra si faina de secara. Ambele sunt nutritive, deci alegerea erta pentru micul dejun. Ca sa obtin compozitia pentru clatite am amestecat fainurile cu apa si oua, sare, piper alb si oregano. Daca doriti, pentru fragezime se poate adauga iaurt, insa faina de tarate de grau le face suficient de pufoase. Eu n-am simtit nevoia sa mai pun.

Cand compozitia a fost bine omogenizata ca sa nu ramana cocoloase, m-am pus pe copt clatitele in tigaie. Mi-a luat ceva vreme si am obtinut o cantitate impresionanta de clatite, drept pentru care am mai facut o umplutura, alta fata de dovlecei cu ciuperci, dar despre asta va voi vorbi cu alta ocazie.

 Deci dupa ce am cladit muntele asta de clatite, m-am apucat sa fac si compozitia de umplutura.

Am avut nevoie de 500 g de ciuperci Champignon, insa pentru compozitie am folosit doar 400 g. De restul vom avea nevoie mai tarziu. Am incins doua lingurite de ulei in tigaie si am pus la perpelit ciupercile taiate felii impreuna cu dovleceii taiati cubulete. Le-am lasat pe foc pana ce si-au redus volumul cu aproape jumatate, timp in care am mai amestecat cu lingura in tigaie sa nu se prinda. Cand au fost gata, am adaugat si condimente, adica busuioc, maghiran, piper alb, sare si chilli.

Cu aceasta compozitie am umplut doar jumatate din clatite (de restul v-am spus ca va voi vorbi alta data).

Dupa cum am mentionat mai sus am folosit doar 400 de grame de ciuperci pentru umplutura. Ciupercile care mi-au ramas le-am pregatit separat intr-o alta tigaie cu capac in care am pus putin ulei si am asezat cipuercile intregi, dar fara piciorus. Deasupra am asezat capacul tigaii si am lasat totul la foc mic pana ce a inceput sa se simta miros de ciuperci prajite – va trebui totusi sa miscati tigaia din cand in cand ca sa se faca uniform ciupercutele.

Cand au fost gata le-am condimentat cu sare si chilli si le-am asezat pe platoul cu clatitele. Deasupra am presarat niste patrunjel proaspat. Si ca de obicei ma gasiti pe www.gatituleojoaca.net :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu ciuperci si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Valclaudia 1

07.08.2013, 21:50

cred ca-s excelente! Bravo!!

Rocsi 1

07.08.2013, 23:10

FlaviaD 1

08.08.2013, 13:56

Multumesc. Sunt tare consistente ce-i drept. Va pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clătite cu legume şi ciuperci la cuptor