Clatite umplute cu gem rapid de afine cu otet balsamic si busuioc

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 13 Apr 2016 | 668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 1 cana lapte de migdale
  • 1 cana faina intergala
  • 3 linguri ulei (eu am folosit un mix de ulei de rapita cu ulei de in si floarea soarelui)
  • 1 lingurita vanilie
  • sare
  • 1/2 cana apa
  • Pentru gemul de afine cu otet balsamic si busuioc:
  • 2 cani afine proaspete sau congelate
  • 1 1/2 lingurite miere
  • 1 1/2 lingurite zahar brun
  • sucul de la 1 lamaie
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 mana frunze de busuioc
  • seminte de mac (optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu gem rapid de afine cu otet balsamic si busuioc:

Se amesteca toate ingrediente pentru clatite, folosind un tel. Se lasa la frigider 30 de minute.


Intre timp, se adauga toate ingredientele pentru gem intr- cratita, la foc mare. Cand incep sa fiarba, se zdrobesc fructele cu o unealta pentru piure. Se mai lasa sa fiarba pana se ingroasa, 5-8 minute. Se indeparteaza de pe foc si se adauga frunzele de busuioc. Se amesteca. Poate fi pastrat in frigider pana la 1 saptamana.


Se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei, folosind un prosop de hartie, se inclazeste la foc mediu si se adauga 1/2 polinic de compozitie pentru clatite. Se roteste tigaie in asa fel incat toata baza tigaii sa fie acoperita de aluat. Se prajeste 30 de secunde, pana se desprinde singura de pe baza tigaii, se intoarce si se mai lasa 10 secunde.



Se transfera pe o farfurie.



Se procedeaza la fel cu restul de compozitie.



Se ung clatitele cu gemul obtinut anterior, se impaturesc si se presara cu seminte de mac (optional) si fructe de padure.

 

TIPS-URI

1

In imagine, impreuna cu clatite umplute cu crema de branza aerata cu Lemon curd (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/clatite-cu-crema-de-branza-aerata-cu-lemon-curd-si-zahar-aromatizat-77110.html)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu gem rapid de afine cu otet balsamic si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

diaconta 1

14.04.2016, 09:13

vad ca ai facut clatite multe,asa ca servesc si de aici

Camelya 1

14.04.2016, 10:56

ianculubita 1

14.04.2016, 11:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu zmeura