Clatite umplute cu gem rapid de afine cu otet balsamic si busuioc

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 13 Apr 2016 | 2131 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 1 cana lapte de migdale
  • 1 cana faina intergala
  • 3 linguri ulei (eu am folosit un mix de ulei de rapita cu ulei de in si floarea soarelui)
  • 1 lingurita vanilie
  • sare
  • 1/2 cana apa
  • Pentru gemul de afine cu otet balsamic si busuioc:
  • 2 cani afine proaspete sau congelate
  • 1 1/2 lingurite miere
  • 1 1/2 lingurite zahar brun
  • sucul de la 1 lamaie
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 mana frunze de busuioc
  • seminte de mac (optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu gem rapid de afine cu otet balsamic si busuioc:

Se amesteca toate ingrediente pentru clatite, folosind un tel. Se lasa la frigider 30 de minute.

Intre timp, se adauga toate ingredientele pentru gem intr- cratita, la foc mare. Cand incep sa fiarba, se zdrobesc fructele cu o unealta pentru piure. Se mai lasa sa fiarba pana se ingroasa, 5-8 minute. Se indeparteaza de pe foc si se adauga frunzele de busuioc. Se amesteca. Poate fi pastrat in frigider pana la 1 saptamana.

Se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei, folosind un prosop de hartie, se inclazeste la foc mediu si se adauga 1/2 polinic de compozitie pentru clatite. Se roteste tigaie in asa fel incat toata baza tigaii sa fie acoperita de aluat. Se prajeste 30 de secunde, pana se desprinde singura de pe baza tigaii, se intoarce si se mai lasa 10 secunde.

Se transfera pe o farfurie.

Se procedeaza la fel cu restul de compozitie.

 

Se ung clatitele cu gemul obtinut anterior, se impaturesc si se presara cu seminte de mac (optional) si fructe de padure. 

TIPS-URI

1

In imagine, impreuna cu clatite umplute cu crema de branza aerata cu Lemon curd (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/clatite-cu-crema-de-branza-aerata-cu-lemon-curd-si-zahar-aromatizat-77110.html)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu gem rapid de afine cu otet balsamic si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu spuma de cocos colorata in roz