Clatite umplute cu gem rapid de afine cu otet balsamic si busuioc

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 13 Apr 2016 | 711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 1 cana lapte de migdale
  • 1 cana faina intergala
  • 3 linguri ulei (eu am folosit un mix de ulei de rapita cu ulei de in si floarea soarelui)
  • 1 lingurita vanilie
  • sare
  • 1/2 cana apa
  • Pentru gemul de afine cu otet balsamic si busuioc:
  • 2 cani afine proaspete sau congelate
  • 1 1/2 lingurite miere
  • 1 1/2 lingurite zahar brun
  • sucul de la 1 lamaie
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 mana frunze de busuioc
  • seminte de mac (optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu gem rapid de afine cu otet balsamic si busuioc:

Se amesteca toate ingrediente pentru clatite, folosind un tel. Se lasa la frigider 30 de minute.


Intre timp, se adauga toate ingredientele pentru gem intr- cratita, la foc mare. Cand incep sa fiarba, se zdrobesc fructele cu o unealta pentru piure. Se mai lasa sa fiarba pana se ingroasa, 5-8 minute. Se indeparteaza de pe foc si se adauga frunzele de busuioc. Se amesteca. Poate fi pastrat in frigider pana la 1 saptamana.


Se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei, folosind un prosop de hartie, se inclazeste la foc mediu si se adauga 1/2 polinic de compozitie pentru clatite. Se roteste tigaie in asa fel incat toata baza tigaii sa fie acoperita de aluat. Se prajeste 30 de secunde, pana se desprinde singura de pe baza tigaii, se intoarce si se mai lasa 10 secunde.



Se transfera pe o farfurie.



Se procedeaza la fel cu restul de compozitie.



Se ung clatitele cu gemul obtinut anterior, se impaturesc si se presara cu seminte de mac (optional) si fructe de padure.

 

TIPS-URI

1

In imagine, impreuna cu clatite umplute cu crema de branza aerata cu Lemon curd (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/clatite-cu-crema-de-branza-aerata-cu-lemon-curd-si-zahar-aromatizat-77110.html)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu gem rapid de afine cu otet balsamic si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Camelya 1

14.04.2016, 10:56

ianculubita 1

14.04.2016, 11:28

Panacris 1

14.09.2017, 07:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema si glazura de lamaie