Clementina

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Ian 2013 | 21609 vizualizari

 

Azi este Sf.Clement,deci si ziua mea onomastica,asa ca mi-am zis sa fac ceva,cu ocazia asta.Eu zic ca mi-a iesit,acum ramane sa apreciati.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 2 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic creme ole cacao

Crema alba

  • 100 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml frisca lichida hulala
  • 2 linguri smantana groasa
  • 200 ml frisca hulala batuta bine
  • 10 g gelatina

Crema maro

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida hulala
  • 200 ml frisca hulala batuta bine

Glazura

  • ciocolata neagra Dr.Oetker

Jeleu de mure

  • 200 g mure
  • 50 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2 linguri amidon
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clementina:

Blatul:

Albusurile 7 la numar batute spuma tare,se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul,la fonal plicul de creme ole de cacao.In tava 20/30 cu foaie de copt se toarna compozitia,se da la cuptor cca 35 min.Se lasa la racit.

Crema alba:

Ciocolata se rupe in bucatele se adauga frisca lichida,smantana groasa si zaharul,pe baie de abur pana se topeste ciocolata,se da de pe foc se incorporeaza cele 2 galbenusuri si se mai da la foc cateva min,pana se ingroasa.Separat gelatina se hidrateaza cu apa rece si se adauga in crema alba,dupa ce am lasat-o 10 min sa se mai racoreasca.Acest amestec se omogenizeaza cu mascarpone si se da la congelator cca 30 min.Se scoate de la congelator si se amesteca cu frisca batuta bine.Se toarna peste blatul racit,pe care l-am pus din nou in tava.Se da la rece cca 2-3 ore

Crema maro:

Ciocolata se rupe bucatele se adauga frisca lichida,pe baie de abur pana se topeste ciocolata.Se da la rece cca 15 min si apoi se mixeaza bine,se adauga frisca batuta bine,amestecandu-se bine pana se omogenizeaza.

Jeleul de mure

Murele se paseaza sau se pun in blender,eu le-am pasat,se adauga apa si zaharul si se fierb,la final se adauga amidonul.Se lasa un pic la rece .

Peste crema alba adaugam jeleul si deasupra crema maro si lasam la rece 3 ore.Se portioneaza cu un cutit umed.Deasupra se toarna glazura de ciocolata

Sper sa nu fi omis ceva.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clementina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Merisor 1

24.01.2013, 06:44

Neata! Dau cafea, dai o clementina?

adry88 1

24.01.2013, 09:31

delicioase

Constelatialeu 1

24.01.2013, 09:34

Merisor.dau si fara cafea,eu nu beau cafea.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake