Ricotta Flammeri

de Cris2711 in Dulciuri, 18 Sep 2015 | 764 vizualizari

 

Un desert foarte fin si ideal de facut cand esti in criza de timp,poate fi facut si cu o zi inainte de servire.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 250 gr. Ricotta
  • 70 gr. zahar
  • 1 lingura zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 25 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 40 gr. intaritor de prajitura cu branza (Dr. Oetker)
  • Optional:caise si prune caramelizate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ricotta Flammeri:

1) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile.


2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la foc mic,se amesteca mai continuu,se adauga si compozitia de mai sus.Se adauga si Ricotta ,mixand pana arata ca o budinca.


3) Se ia de pe foc si se lasa la racit.


4) Albusurile se bat cu mixerul si un praf de sare,se adauga si o lingura de zahar.


5) Cand s-a racit crema se adauga si albusurile.


6) Crema Ricotta Flammeri se pune la frigider,pentru cel putin 3 ore.


7) Se caramelizeaza zahar intr-o tigaie ,in care se pun prunele si caisele.


 

TIPS-URI

1

Daca doriti o crema mai consistenta,se pune doar 400-450 ml lapte.

2

Se poate servi cu fructe la preferinta voastra sau cu migdale macinate si prajite .

3

Este foarte buna si cu sirop de zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ricotta Flammeri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Cris2711 1

21.09.2015, 11:23

LIcurici,Gicuta

mena29 1

17.12.2015, 05:35

Ce bunatateeeee!

Cris2711 1

17.12.2015, 11:08

mereu fac,ne place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec glazurat