Coada de salau cu cartofi dulci

de mihaelar63 in Salau, 7 Dec 2016 | 440 vizualizari

 

 Am avut portionata o coada frumoasa de salau, cam de un kilogram. Ca si garnitura, am ales cartofi dulci. Este pentru prima data cand ii gatesc. Cartofii dulci sunt o surpriza placuta. Nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult. Ii asociam vizual cu dovleacul copt care din motive necunoscute, nu se potriveste cu digestia mea :d. Cartoful dulce este benefic pentru sanatate, contine o gramada de vitamina A. Cu efort minimum, am obtinut o masa gustoasa si sanatoasa. Pentru preparare, am folosit vasul grecesc gastra din ceramica smaltuita.


 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg salau [coada]
  • 1 kg cartof dulce
  • 6 catei usturoi
  • 3 ardei iuti
  • 3 linguri ulei masline
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 lingurita chimion pulbere
  • sare de Hymalaia
  • patrunjel verde tocat
  • ceapa verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coada de salau cu cartofi dulci:

  1. Spalati si curatati legumele.
  2. Spalati si sarati pestele.
  3. Cu un cutit ascutit, se fac pe salau crestaturi in care se introduc feliute de usturoi si de ardei iute.
  4. Se stropeste salaul cu ulei de masline si se asaza in vasul de ceramica smaltuit.
  5. Cartoful dulce se feliaza si se amesteca intr-un vas cu sare, rozmarin tocat, praf de chimion, fulgi de chilli si ulei de masline.
  6. Distribuiti cartofii pe langa peste.
  7. Se pune capacul la vas si se da la cuptor 30 minute.
  8. Dupa acest timp, se scoate capacul si se mai pune vasul la cuptor inca 10 minute, pentru rumenire.
  9. Se serveste cu multa verdeata tocata, codite de ceapa si patrunjel verde.
  10. La servire, alaturati, pentru doritori, si lamaie.
  11.      Pofta buna !!!
 

TIPS-URI

1

!!!! Atentie !!!! Cartofii dulci au proprietati nutritive superioare, dar coaja lor trebuie indepartata cu minutiozitate. Coaja este foarte toxica !!!!!

2

Timpul de coacere poate scadea in functie de cuptorul folosit. Verificati daca pestele si cartoful este patruns.

3

Un pahar de vin alb demi-sec este foarte potrivit langa salau.

RETETA IN IMAGINI

Coada de salau cu cartofi dulci-0
Coada de salau cu cartofi dulci-1
Coada de salau cu cartofi dulci-2
Coada de salau cu cartofi dulci-3
Coada de salau cu cartofi dulci-4
Coada de salau cu cartofi dulci-5
Coada de salau cu cartofi dulci-6
Coada de salau cu cartofi dulci-7
Coada de salau cu cartofi dulci-8
Coada de salau cu cartofi dulci-9
Coada de salau cu cartofi dulci-10
Coada de salau cu cartofi dulci-11
Coada de salau cu cartofi dulci-12
Coada de salau cu cartofi dulci-13
Coada de salau cu cartofi dulci-14

COMENTARII (30)

mihaelar63

mihaelar63 1

11.12.2016, 00:36

Rahela ,multumesc de vizita

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

11.12.2016, 14:41

mihaelar63

mihaelar63 1

12.12.2016, 23:57

Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!