Coaja de portocala confiata

de Valclaudia in Dulciuri, 30 Dec 2013 | 2546 vizualizari

 

cu ceva timp in urma am vazut reteta aceasta la Lira ( http://www.bucataras.ro/retete/coji-de-portocale-confiate-21132.html ),mi-am tot propus sa o incerc dar n-a fost sa fie! Acum m-am executat pentru ca am nevoie de coji de portocale confiate pentru a decora tortul pentru maine... Neavand prea multe coji la dispozitie, am redus considerabil cantitatile dar am de gand sa repet experienta de indata ce strang 1 kg de coji (pe care le voi pastra la frigider la fel cum a procedat si Lira)

 

INGREDIENTE

  • 240 gr.coji de portocale
  • 240 gr. zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaja de portocala confiata:

Curatam cojile de portocale de partea alba.


Taiem partea portocalie in fasii foarte subtiri pe care le punem la fiert in apa rece intr-o craticioara. Apa se pune cat sa cuprinda intreaga cantitate de coji.


Trebuie sa schimbam de 3 ori apa pentru a scoate gustul amar din cojile de portocale.


De fiecare data dupa momentul in care dau in clocot le mai lasam cate 3-4minute, apoi scurgem apa de pe ele si inlocuim cu apa proaspata.


Dupa ce scurgem si ultima apa (a treia), acoperim cojile cu zahar si lasam sa fiarba la foc mic pana devin cojile translucide si scade intreaga cantitate de lichid lasata.


Punem cojile intr-o tava pe hartie de copt,apoi dam tava in cuptorul preincalzit (dar oprit) si lasam cojile sa se usuce usor (lucru care se va intampla pana la racirea completa a cuptorului).


Sunt foarte aromate, noi suntem incantati de rezultat!


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaja de portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

31.12.2013, 19:23

Super..

nadea68 1

01.01.2014, 17:12

Raluca57 1

02.03.2014, 22:19

Mi-a iesit putin "zaharisita" dupa ce am scos-o din cuptor. Si putin cam tare, nu f tare, dar nu cum ma asteptam. In poza ta nu arata asa. Am gresit ceva? Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Rulada turceasca(2)