Coaste de porc dulci picante

de T I M E A in Porc, 18 Noi 2013 | 6172 vizualizari

 

O mancare pe care o am in vedere de foarte mult timp si cum am vrut sa fie o reusita, am luat o reteta de la draga mea prietena Claudia Baban, o mare specialista in coaste asa cum o stie toata lumea pe site-ul Bucataras. Am intervenit cu mici, mici modificari dar esentialul a ramas si am facut niste coaste perfecte, iar sotul meu a zis ca a fost cea mai buna mancare de anul acesta :)) . E bine de stiut ca el adora coastele si carnea de porc in general :)

 

INGREDIENTE

  • aprox 1 kg coaste de porc
  • Pentru marinat:
  • 200 ml bere
  • 5 linguri ulei de masline
  • o ceapa rosie
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare de mare
  • putin piper macinat
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • o lingura sos de soia
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • cimbru
  • Sosul dulce-picant:
  • o lingura ulei
  • o lingura sos chili mediu picant
  • o lingura cu varf miere de salcam
  • 2 lingurite seminte de susan
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc dulci picante:

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru marinat, ceapa, usturoiul si cimbrul tocandu-le mai intai marunt.

Punem coastele intr-o punga de friptura peste carne turnam amestecul de mai sus si inchidem punga la gura. Asezam punga intr-o tava si lasam la rece 3-4 ore sau chiar si peste noapte. Eu le-am lasat cam 4 ore.

Scoatem tava din frigider, cu o furculita sau cu ceva ascutit intepam punga deasupra din loc in loc si dam tava la cuptor la 190 de grade timp de 45 de minute.   Scoatem din cuptor si indepartam cu grija punga sa nu ne ardem de la aburii fierbinti.  

Intr-un bol amestecam ingredientele pt sos si cu jumatate din cantitate ungem prima parte a coastelor si presaram seminte de susan.    

Dam la cuptor 15 minute, apoi scoatem din cuptor, intoarcem carnea de pe o parte pe alta si ungem si cealalta parte cu sosul dulce peste care presaram seminte de susan. Si dam iar 15 minute la cuptor.  

Scoatem din cuptor, portionam si servim cu piure de cartofi peste care punem sosul demential lasat de la carne.  

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga alte verdeturi din cele care va plac si merg cu carnea de porc

2

Puteti lasa bucata de carne asa intreaga sau puteti portiona inca de la inceput

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc dulci picante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

nadea68 1

23.11.2013, 21:42

adela_64 1

28.11.2013, 14:23

arata senzational. Felicitari, draga mea!

T I M E A 1

28.11.2013, 21:22

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA