Coaste in vin alb, la cuptor

de Patricia Iordache in Porc, 21 Mar 2013 | 5889 vizualizari

 

Mi-era o pofta de coaste...asa ca am cautat o reteta care sa fie pe placul meu. N-am gasit, asa ca am combinat mai multe retete si a iesit o bunatate! Ca si garnitura, am facut cativa cartofi copti.

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg coaste de porc (taiate pe jumatate- rugati macelarul sa le taie)
  • - 150 ml ulei (sau mai putin daca coastele au multa grasime);
  • - 1 ceapa medie taiata felii foarte subtiri;
  • - 1 pahar de vin alb + 1 pahar de apa;
  • - 1/2 de ardei gras taiat fasii foarte subtiri;
  • - 6 catei usturoi pisati;
  • - 1 lingurita boia dulce;
  • - 1 lingurita piper negru macinat;
  • - 1 lingurita cimbru uscat;
  • - 1 lingurita rasa cu sare;
  • - 3 foi de dafin;
  • - 200 ml bulion/suc de rosii (eu am pus ketch-up facut in casa);
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste in vin alb, la cuptor:

Spalam coastele, taiati partea cu grasime (daca au prea multa).


Preincalziti cuptorul la 200 grade.


In tava de la cuptor, turnati uleiul, asezati coastele una langa alta, adaugati peste ele: sarea, piperul, boiaua, cimbrul, usturoiul pisat, foile de dafin, ardeii grasi si ceapa, taiaei fasii subtiri. Turnati vinul si apa. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si bagati tava la cutorul incins pentru 45-60 minute. Dati folia la o parte, adaugati sucul de rosii si lasati tava descoperita, la 200 grade, pentru inca 30-40 minute pana se rumenesc coastele.



Ca si garnitura am copt vreo 9 cartofi, pe care i-am pus la cuptor cat timp s-au facut si coastele. Am taiat alaturi si cativa castraveti murati si am papat.



Sosul ramas in tava l-am pasat cu blender-ul si l-am pus intr-o sticluta la frigider (aproximativ 300 ml). Este foarte gustos si bun de folosit la alte preparate din carne, tocanite sau mancarica de mazare, fasole.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste in vin alb, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

COSTEO 1

15.04.2013, 19:08

Patricia Iordache 1

15.04.2013, 22:37

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 10:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Coaste aromate