Coaste in vin alb, la cuptor

de Patricia Iordache in Porc, 21 Mar 2013 | 4241 vizualizari

 

Mi-era o pofta de coaste...asa ca am cautat o reteta care sa fie pe placul meu. N-am gasit, asa ca am combinat mai multe retete si a iesit o bunatate! Ca si garnitura, am facut cativa cartofi copti.

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg coaste de porc (taiate pe jumatate- rugati macelarul sa le taie)
  • - 150 ml ulei (sau mai putin daca coastele au multa grasime);
  • - 1 ceapa medie taiata felii foarte subtiri;
  • - 1 pahar de vin alb + 1 pahar de apa;
  • - 1/2 de ardei gras taiat fasii foarte subtiri;
  • - 6 catei usturoi pisati;
  • - 1 lingurita boia dulce;
  • - 1 lingurita piper negru macinat;
  • - 1 lingurita cimbru uscat;
  • - 1 lingurita rasa cu sare;
  • - 3 foi de dafin;
  • - 200 ml bulion/suc de rosii (eu am pus ketch-up facut in casa);
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste in vin alb, la cuptor:

Spalam coastele, taiati partea cu grasime (daca au prea multa).

Preincalziti cuptorul la 200 grade.

In tava de la cuptor, turnati uleiul, asezati coastele una langa alta, adaugati peste ele: sarea, piperul, boiaua, cimbrul, usturoiul pisat, foile de dafin, ardeii grasi si ceapa, taiaei fasii subtiri. Turnati vinul si apa. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si bagati tava la cutorul incins pentru 45-60 minute. Dati folia la o parte, adaugati sucul de rosii si lasati tava descoperita, la 200 grade, pentru inca 30-40 minute pana se rumenesc coastele.

Ca si garnitura am copt vreo 9 cartofi, pe care i-am pus la cuptor cat timp s-au facut si coastele. Am taiat alaturi si cativa castraveti murati si am papat.

Sosul ramas in tava l-am pasat cu blender-ul si l-am pus intr-o sticluta la frigider (aproximativ 300 ml). Este foarte gustos si bun de folosit la alte preparate din carne, tocanite sau mancarica de mazare, fasole.

 

RETETA IN IMAGINI

Coaste in vin alb, la cuptor-0
Coaste in vin alb, la cuptor-1
Coaste in vin alb, la cuptor-2

COMENTARII (18)

COSTEO

COSTEO 1

15.04.2013, 19:08

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

15.04.2013, 22:37

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 10:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!