Cochilii cu branza si coaja de lamaie

de Patricia Iordache in Paste, 30 Aug 2013 | 4634 vizualizari

 

Acestea sunt preferatele fiului meu. Ar manca asa ceva non stop. Se prepara foarte usor si se papa imediat.

 

INGREDIENTE

  • 1 punga cochilii (400 gr.);
  • 20-30 gr. unt;
  • 2 l. apa (pentru fiert pastele);
  • 4 linguri cu zahar (sau cat va place);
  • 2 pliculete zahar vanilat;
  • 100-150 gr. banza telemea (eu am avut de oaie);
  • coaja de la o lamaie;
  • 1 lingurita cu sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cochilii cu branza si coaja de lamaie:

Punem apa la fiert. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam sarea, amestecam si adaugam cochiliile. Le lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj (aproximativ 8-10 minute), amestecand usor din cand in cand ca sa nu le lipeasca de fundul vasului.

Scurgem pastele de apa si le lasam putin in strecuratoare.

Adaugam in vasul (gol dar inca fierbinte) in care am fiert pastele, cubuletul de unt, il lasam putin sa se topeasca, adaugam pastele si amestecam usor pana ce se amestecam in totalitate cu untul topit.

Punem zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Amestecam. Radem branza pe zahatoarea cu gauri mari (sau o zdrobim cu furculita) si o adaugam peste cochilii. Amestecam bine totul si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cochilii cu branza si coaja de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu ciuperci si sos de rosii