Codite de porumbel

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 22 Mai 2012 | 2136 vizualizari

 

Ceva numai bun de luat la un picnic in familie ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 800 g faina alba (plus extra pentru framantat, cam 2 pumni)
  • 150 g faina neagra
  • 50 g germeni de grau
  • 1 1/2 lgt zahar
  • 7g si 1 lgt drojdie uscata
  • 700 ml lapte caldut
  • 1 lgt sare
  • 2 lg cu varf smantana
  • 3 lg ulei
  • Umplutura:
  • 400 g carne tocata de pui
  • 200 g rosii cuburi
  • 1 lg ulei
  • 2 cepe verzi
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lgt mix legume
  • 1/2 mar verde
  • 50 g ardei gras rosu
  • sare & piper
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Codite de porumbel:

Aluat:


1. Amestecam fainurile cu drojdia.


2. Adaugam laptele si celelelate ingrediente si framantam energic cam 10 min.


3. Lasam la dospit 1 h!


Umplutura:


1. Spalam ceapa, taiem numai pana unde incep frunzele.


2. Calim ceapa intr-o lingura de ulei.


3. Adagam carnea tocata si o rumenim cateva minute.


4. Adaugam vinul, apa si mirodeniile si lasam la fiert pana se patrunde bine (~20 min).


5. Aproape de final adaugam rosiile cuburi si mai lasam pe foc pana scade tot lichidul.


6. Dupa ce s-a racit complet amestecam carnea cu legumele uscate, sare, piper, ardei gras si mar.


Asamblare:


1. Intindem aluatul si il taiem in patrate de 10x10 cm.


2. In mijlocul fiecarui patrat puneti 1 lingura de umplutura.


3. Indoiti fiecare patrat intr-un triunghi si apasati bine marginile.


4. Alipiti capetele de jos ale triunghiului, iar capatul de sus taiati-l sub forma unui evantai.


5. Puneti "coditele" in tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor (incalzit in prealabil) la 190°C pana devin rumene (25-30 min).


 

TIPS-URI

1

Daca aveti rabdare puteti intinde aluatul mai bine si il puteti taia in bucati mai mici ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Codite de porumbel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Ina 1

30.05.2012, 18:23

ingenios!

_Alina_ 1

30.05.2012, 18:35

Multumec Ina!

Panacris 1

07.01.2014, 15:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rosii cu mozzarella