CoffeeTime

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Dec 2010 | 4779 vizualizari

 

Pentru impatimitii cafelei

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150gr faina
  • 100gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 6 oua
  • 50gr ciocolata amaruie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un vf de cutit de sare
  • 1 pliculet praf de copt

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 250gr margarina Rama
  • 150gr zahar
  • 2 lg pulbere de cafea
  • 2 lg cafea concentrata

Ornare:

  • 150gr ciocolata cu lapte
  • 50gr ciocolata alba menaj
  • 6lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CoffeeTime:

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 30cm x 20cm.

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine pana cand compozitia devine lucioasa si se tine de tel/paletele mixerului. Apoi turnam galbenusurile, pe rand, ciocolata amaruie topita si coaja de lamaie. La final inglobam faina amestecata cu praful de copt folosind o paleta, cu miscari circulare de jos in sus, pentru a nu pierde aerul din albusurile batute.

Blatul turnat in tava se tine in cuptor pana trece testul scobitorii.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi se pun pe baie de aburi. Cand compozitia s-a mai ingrosat putin, turnam cafeaua pulbere si lichida. Amestecam continuu pentru a nu se prinde. Cand s-a ingrosat destul o luam de pe foc si o lasam la racit. Trebuie sa fie la aceeasi temperatura cu untul cand il adaugam si pe acesta, altfel crema se taie.

Am invatat ceva!!! :D Crema sigur nu se va taia daca:

1 - untul si amestecul de galbenusuri sunt la aceeasi temperatura (asta nu e ceva nou :p )

2 - turnam CREMA in unt si NU invers!

Deci, mixam bine untul pana devine cremos, apoi luam cate o lingura din crema si o adaugam peste unt amestecand bine.

Glazura:

Pe baie de aburi: ciocolata neagra+4lg ulei; ciocolata alba+2lg ulei.

(poate puneti mai mult ulei sa fie mai multa si mai usor de intins; in plus, daca e mai lichida, se va taia mai usor dupa ce se intareste)

Montare:

Blatul racit se taie pe jumatate si se umple cu crema.

Se orneaza cu glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "CoffeeTime" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de cacao si crema cu lapte condensat