Foi fragede cu branza si stafide

de Rocsi in Prajituri, 27 Sep 2015 | 3927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
    • 2 oua
    • 8 linguri zahar
    • 10 linguri lapte
    • 100 gr unt
    • 550-600 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 800 gr branza de vaci
    • 4 oua
    • 3 linguri pline cu smantana
    • 150 gr zahar
    • coaja rasa de lamaie
    • vanilie
    • 100 gr stafide
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi fragede cu branza si stafide:

Aluatul: Topim untul. Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit, apoi laptele. Cernem faina, incepem sa o incorporam treptat cu praful de copt si sarea. La final punem vanilia, framantam pana obtinem un aluat omogem si usor de lucrat. Il lasam deoparte, pana pregatim umplutura, in bucatarie. Umplutura: Batem spuma ouale cu zaharul, apoi punem smantana. Adaugam vanilie, coaja rasa de lamaie, iar la final branza faramitata. Mixam usor pana obtinem o crema. Rupem jumatate din aluat, intindem o foaie subtire. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, punem foaia de aluat, o intepam cu furculita. Turnam umplutura, o nivelam, apoi presaram stafidele. Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, o intepam cu furculita. O lasam putin mai mare foaia, sa putem acoperi usor si pe peretii tavii. Introducem tava in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita, lasam prajitura in cuptor pana se rumeneste deasupra. Dupa 25-30 de minute, deschidem usa cuptorului sa verificam cat de coapta este. O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi fragede cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

katty 1

04.01.2016, 20:46

Cand fratele meu era student faceam aproape saptamanal, nu am mai facut de atunci, dar cred ca o sa prind curaj intr_o zi.

Aurelia 07_07 1

30.04.2017, 12:29

Rocsi 1

30.04.2017, 20:10

Katty, Aurelia, va multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare