Foi de napolitana cu nuca si caramel

de T I M E A in Prajituri, 26 Mar 2013 | 12508 vizualizari

 

Inca un desert care se afla in topul preferintelor mele. Doar ca nu e indicat sa il fac prea des pentru ca, contine foarte mult zahar si nu prea ma pot opri din mancat cand am asa ceva in casa.
Deci daca faceti aceasta prajitura aveti grija sa consumati cu masura! Daca puteti bineinteles :)

 

INGREDIENTE

  • 6 foi mici de napolitana (sau 3 foi mari taiate in doua cum am facut eu)
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de apa
  • 6 linguri faina
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 250 gr unt (sau margina Rama Maestro)
  • 1 cana nuca prajita si taiata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu nuca si caramel:

Intr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat pana devine auriu. Amestecam din cand in cand sa nu se arda.


Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie foarte mare la aburi in momentul in care turnati apa) si lasam pe foc pana se topeste zaharul caramelizat, apoi luam de pe foc si lasam la racit.


Nuca o maruntim si o punem la prajit intr-o tigaie miscand tigaia sa nu se arda. Separat mixam ouale cu cele 5 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar caramelizat.


Turnam intr-un vas rezistent la foc si punem pe foc mic amestecand pana se ingroasa si devine ca o budinca.


Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste.


Adaugam si nuca prajita, amestecam si lasam la racit.


Cand crema a ajuns la temperatura camerei ungem pe rand fiecare foaie si le asezam una peste alta.Ultima foaie ramane neunsa.


Asezam ceva greutate peste foi si le lasam la frigider pana a doua zi sau cel putin asa e ideal, eu am mancat dupa vreo 2 ore

 

TIPS-URI

1

Puntru a arata mai festiv puteti picura deasupra glazura de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

mena29 1

07.08.2013, 23:55

Si eu ador prajitura asta!

Krystyan Trendy 1

08.12.2013, 14:24

grozave napolitane

reisnaor_2006 1

19.06.2014, 12:26

preferata sotului meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane