Prajitura cu glazura de ciocolata

de Georgia in Prajituri, 15 Mar 2010 | 9796 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa, iar glazura de ciocolata ii confera un aspect si un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 175 g.zahar,
  • 2 linguri cu miere,
  • 3 linguri cu ulei,
  • 1/4 dintr-un pachet de margarina (cub Rama, imi place ca nu contine apa),
  • 1 cescutza cu lapte,
  • 250 g.faina,
  • 1 praf de copt Dr.Oetker (asta il folosesc eu),
  • putina nuca macinata (facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu glazura de ciocolata:

Se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga mierea, uleiul, margarina (la temperatura camerei sau topita si racita). Se amesteca, se adauga laptele, nuca (cine doreste), faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se amesteca usor tot aluatul cu albusurile batute spuma. Se toarna in tava unsa si tapetata (o tava mai mica decat cea de aragaz, tava mea de aragaz fiind destul de mare), se coace la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil pana se rumeneste. La cuptorul meu a stat 50 min., dar cum depinde de fiecare cuptor.... Prajitura se lasa sa se raceasca.



Acum facem glazura:



150 g.zahar

13 linguri lapte

2 linguri cacao

1 ciocolata cu lapte de 100g.

1/4 pachet margarina (din acelasi cub Rama)



Laptele amestecat cu zaharul,cacaoa, si ciocolata rupta bucati se pune la fiert, se dau doua-trei clocote. Si imediat se inglobeaza in glazura si margarina.

Prajitura care s-a racit intre timp se taie bucati potrivite in tava si se toarna glazura fierbinte, intai pe toata suprafata prajiturii, apoi printre randuri ca sa se patrunda prin toata prajitura.

Deasupra se presara bombonele sau nuca taiata marunt.

Eu pentru tava mea mare de aragaz a trebuit sa fac portia dubla, asta ca sa va dati seama ce tava sa folositi.

Se lasa pana a doua zi sa patrunda cat mai bine glazura in prajitura, este tare delicioasa, acesta glazura care se imprastie in toata prajitura ii da tot sarmul. Este si foarte satzioasa, o bucatzica si te saturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Teo 1

15.03.2010, 20:14

glazura ii da gustul acela grozav; si eu o fac destul de des;

liana_geicu 1

16.03.2010, 19:31

Este una din prajiturile mele preferate, mama mea imi facea foarte des aceasta prajitura in copilarie; acum o pregatesc si eu. Este foarte buna si rapida

nadina73 1

17.03.2010, 10:05

cred ca e grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu lamaie si rahat(de post)