CoffeeTime

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Dec 2010 | 2655 vizualizari

 

Pentru impatimitii cafelei

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150gr faina
  • 100gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 6 oua
  • 50gr ciocolata amaruie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un vf de cutit de sare
  • 1 pliculet praf de copt

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 250gr margarina Rama
  • 150gr zahar
  • 2 lg pulbere de cafea
  • 2 lg cafea concentrata

Ornare:

  • 150gr ciocolata cu lapte
  • 50gr ciocolata alba menaj
  • 6lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CoffeeTime:

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 30cm x 20cm.


Blatul:


Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine pana cand compozitia devine lucioasa si se tine de tel/paletele mixerului. Apoi turnam galbenusurile, pe rand, ciocolata amaruie topita si coaja de lamaie. La final inglobam faina amestecata cu praful de copt folosind o paleta, cu miscari circulare de jos in sus, pentru a nu pierde aerul din albusurile batute.


Blatul turnat in tava se tine in cuptor pana trece testul scobitorii.


Crema:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi se pun pe baie de aburi. Cand compozitia s-a mai ingrosat putin, turnam cafeaua pulbere si lichida. Amestecam continuu pentru a nu se prinde. Cand s-a ingrosat destul o luam de pe foc si o lasam la racit. Trebuie sa fie la aceeasi temperatura cu untul cand il adaugam si pe acesta, altfel crema se taie.


Am invatat ceva!!! :D Crema sigur nu se va taia daca:


1 - untul si amestecul de galbenusuri sunt la aceeasi temperatura (asta nu e ceva nou :p )


2 - turnam CREMA in unt si NU invers!


Deci, mixam bine untul pana devine cremos, apoi luam cate o lingura din crema si o adaugam peste unt amestecand bine.


Glazura:


Pe baie de aburi: ciocolata neagra+4lg ulei; ciocolata alba+2lg ulei.


(poate puneti mai mult ulei sa fie mai multa si mai usor de intins; in plus, daca e mai lichida, se va taia mai usor dupa ce se intareste)


Montare:


Blatul racit se taie pe jumatate si se umple cu crema.


Se orneaza cu glazura.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "CoffeeTime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

diaconta 1

26.12.2010, 18:59

buuuuuuuuuuuuuna de tot

Rocsi 1

26.12.2010, 20:42

iau o bucatica

LUK 1

27.12.2010, 14:46

bunaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kiss