Cognac Tiramisu

de cismaru_nicoleta in Dulciuri, 23 Feb 2011 | 7867 vizualizari

 

Cum nu am gasit (bineinteles!!!) vin de Marsala m-am gandit sa pun ceva coniac.. ...avand in vedere ca maine este Dragobetele,zi de sarbatoare ne permitem sa ne ametim de iubire,de coniac sau de amandoaua,de ce nu....
PS:maine revin cu sectiunea,acum e inca la rece...

 

INGREDIENTE

  • 600 gr piscoturi
  • 250 ml cafea expresso
  • 250 gr zahar praf
  • 500 gr mascarpone
  • 50 ml coniac
  • 5 oua
  • cacao pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cognac Tiramisu:

Asta e a 5 oara cand fac Tiramisu dupa multe retete si e prima data cand imi reuseste crema:


galbenusurile se bat cu zaharul praf pana se dubleaza compozitia si se incheaga bine


se adauga crema mascarpone si se bate incontinuu cu mixerul la viteza mica


apoi se adauga coniacul se incorporeaza bine apoi si albusurile batute spuma(de preferinta cu o lg de lemn,nu se vor inmuia.)


Amestecam cu mixerul la viteza constanta pana obtinem o crema consistenta si o punem la congelator pret de 10 minute.


In aceste zece minute eu am pus cafeaua la facut si am amestecat cu o lingurita de zahar.


Iar restul banuiesc ca se stie:


Primul blat piscoturi inmuiate(2 secunde eu am lasat)in cafea al doliea crema...iar ultimul sa fie de crema peste care cernem cacao.


Eu am uns si marginile cu crema,ca tot a ramas 3-4 lg in plus..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cognac Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

cismaru_nicoleta 1

26.02.2011, 21:43

Mirela

ionela2682 1

17.05.2011, 16:02

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 20:35

gustosssssss

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "tavalita"