Colacei dulci

de Miha in Dulciuri, 28 Iun 2009 | 3530 vizualizari

 

O reteta preluata de la Laura Adamache

Niste colacei buni si pufosi,potriviti pentru laptele de dimineata. Si nu numai...:))

 

INGREDIENTE

  • Prima etapa:
  • 125 ml apa clocotita
  • 50 g zahar
  • 25 g unt
  • A doua etapa:
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 25 ml apa calduta
  • 1 ou
  • esenta vanilie
  • A treia etapa:
  • 425 g faina
  • 1 lingurita sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei dulci:

In prima etapa punem untul si zaharul intr-un castron peste care turnam 125 ml apa clocotita si lasam pana se topesc complet untul si zaharul,iar amestecul se raceste complet.

In etapa a doua dizolvam drojdia in 25 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Adaugam si oul si mixam.

In a treia etapa incepem sa adaugam faina lingura cu lingura si mixam.Eu am pus totul la masina de paine,la programul de framantare plus dospire.

Aluatul crescut il punem pe masa infainata si formam un sul pe care il impartim in parti egale.

Intindem fiecare parte intr-un snur.Am folosit niste ulei la modelat,a fost mai usor decat cu faina.Trecem capatele snurului unul peste celalalt si incepem sa rasucim fiecare capat in jurul cercului format.

Punem colaceii in tava tapetata cu hartie copt si ii lasam din nou la crescut,pana isi dubleaza volumul.

Ii ungem cu un galbenus amestecat cu putin lapte si presaram zahar brun pe deasupra.Eu am pus zahar normal,ca de asta am avut. :)

Ii dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Miha 1

28.06.2009, 23:53

Miha 1

29.06.2009, 22:43

Ai dreptate Mariana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Negresa de post
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L