Colina cu gargarite

de epurasha2bb in Prajituri, 8 Apr 2010 | 3289 vizualizari

 

este un fel de Salam de biscuiti aranjat altfel :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti simpli
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingurita de miere
  • 30 ml apa
  •  1 cescuta de lapte
  •  zahar pudra
  • 2 ciocolate-una amaruie cu nuci si alta cu caramel si alune
  • 1 cub de unt/ margarina
  • razatura de nuca de cocos verde
  • 1 plic gelatina
  • 1 vf cutit amidon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colina cu gargarite:

Se faramiteaza biscuitii intr-un vas. Se topeste la bain Marie ciocolata cu untul/ margarina, esenta de rom si laptele. Apoi se toarna peste biscuiti, se amesteca bine si se pune amestecul intr-un bol rotund la rece cam o ora.



Intre timp facem o pasta de zahar (reteta de la Laura D.): din gelatina amestecata cu mierea, apa si esenta de vanilie putin incalzite la bain -marie se face un sirop care se toarna peste zaharul pudra amestecat cu amidonul. Se amesteca usor cu lingura la inceput apoi se ingroasa cu mai mult zahar pudra si se framanta cu mana pana ajunge ca o plastilina. Daca se lipeste de maini se adauga mai mult zahar pudra. Colorantul rosu se picura in pasta sau il puneti de la inceput in sirop.



Apoi modelati gogoloaie, le despicati cu lama cutitului pe spate, le punctati cu varful scobitorii inmuita in ciocolata topita neagra si apoi mai faceti capul din alt gogoloi mai mic pe care il acoperiti complet cu ciocolata neagra topita. Am mai facut si floricica si iepuras roz din pasta. Cand tortuletul s-a intarit se scoate de la frigider si se acopera cu nuca de cocos verde, apoi se aseaza cu grija gargaritele si gata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Colina cu gargarite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

epurasha2bb 1

08.04.2010, 15:33

multumesc fetelor!

ramo_cata 1

09.04.2010, 00:01

nadina73 1

09.04.2010, 19:08

foarte frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello