Briose cu jeleu de portocale

de La Ancuta in Prajituri, 9 Mai 2011 | 2322 vizualizari

 

Reteta aceasta am vazut-o la Susu. Mi-au placut tare mult, dar nu le-a venit randul pana acum.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 40 g unt
  • 300 g faina
  • 200 ml smantana
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • Jeleu de portocale:
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie
  • 400 ml suc proaspat de portocale
  • 3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu jeleu de portocale:

Pregatim jeleul de portocale. Dizolvam praful pentru budinca in cateva linguri de suc de portocala. Restul il punem pe foc impreuna cu zaharul. Cand s-a incalzit sucul adaugam praful de budinca dizolvat si lasam pe foc, pana se ingroasa. Amestecam continuu ca sa nu faca cocoloase.


Dam deoparte si lasam la racit, amestecand din cand in cand, pentru a nu face pojghita.


Pentru aluat mixam bine ouale cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana se albesc. Adaugam untul topit, coaja de portocala si vanilia. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi adaugam smantana. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.


Punem cate o lingura de aluat in formele pentru briose apoi cate o lingurita de jeleu. Acoperim cu putin aluat si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc usor deasupra.


Scoatem briosele din tava si le lasam la racit pe un gratar. Ornam apoi cu jeleu de portocale.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

La Ancuta 1

10.05.2011, 18:37

Mirela au fost foarte bune si pufoase

Cris2711 1

10.05.2011, 18:48

Imi place 20]

La Ancuta 1

10.05.2011, 21:06

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ciocolata