Galuste Somloi

de mimmi in Prajituri, 24 Mar 2011 | 13318 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1-2 linguri cacao,
  • 1 plic praf budinca ciocolata,
  • 1 plic praf budinca vanilie,
  • 100 g stafide,
  • cca 100 g nuca macinata,
  • 1 esenta rom,
  • frisca lichida,
  • dulceata de caise,
  • 1 litru lapte pentru budinca,
  • 100-150 ml lapte pentru insiropat,
  • 1-2 linguri zahar,
  • topping ciocolata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste Somloi:

Prima data pregatim blaturile:

Separam 2 oua,in galbenus adaugam 2 linguri zahar,amestecam bine,batem albusurile spuma tare,adaugam 2 linguri faina si 1/2 plic praf de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri si punem aluatul intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Dam la cuptor cca 20 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.

Cel de al doilea blat il pregatim astfel :

Separam 2 oua,amestcam galbenusul cu 2 linguri zahar si 1-2 linguri cacao. Adaugam albusurile batute spuma,2 linguri faina si 1/2 plic praf de copt. Dam la cuptor cca 20 de minute. Lasam blaturile la racit si intre timp pregatim budincile.

Budincile le pregatim pe rand conform instructiunilor de pe ambalaj si le lasam la racit.

Stafidele le lasam 10 minute in apa calda,iar 100-150 ml lapte amestecam cu esenta de rom si 1-2 linguri zahar dupa gust. Intr-o tava punem primul blat,il insiropam foarte bine(mai bine mai mult decat mai putin),ungem blatul cu un strat subtire de dulceata de caise,punem una dintre budinci(daca punem blatul cu cacao,punem budinca de vanilie),1/2 din stafide si presaram nuca multa. Peste adaugam cel de al doilea blat,il insiropam bine,il ungem cu un strat subtire de dulceata,punem ce-a dea doua budinca,restul stafidelor si nuca. Lasam prajitura peste noapte si doar a doua zi o putem savura.

Batem frisca tare,cu un polonic luam din prajitura,ornam cu frisca multa si topping de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste Somloi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune