Coltunasi cu visine

de Ksenya in Mancaruri de post, 16 Noi 2016 | 3656 vizualizari

 

Varianta pe care v-o prezint este de post .Un desert delicios, adorat si de copii. Se gaseste in orice restaurant din Ucraina. Daca mergeti la ski in Bukovel, nu ezitati s-o cereti.
Aluatul se prepara la fel ca :http://www.bucataras.ro/retete/coltunasii-bunicii-61746.html numai ca in varianta de post
si visinele cand nu este sezonul lor  :http://www.bucataras.ro/retete/visine-la-borcan-63300.html

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • apa cat cuprinde
  • un varf cutit sare
  • Umplutura
  • visine scurse de surplusul de suc
  • o lingura margarina Unirea
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu visine:

Se framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios.


Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie.


Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se fac cercuri. Se pun 2 visine se lipesc atent si se procedeaza la fel pana terminam aluatul.


Intr-o oala incapatoare, turnam apa si o punem pe foc, cand apa clocoteste, adaugam usor coltunasii, cu o lingura de lemn, ne asiguram ca coltunasii nu s-au lipit de fundul oalei. Fierbem coltuasii cam 8 minute la foc domol, cand coltunasii s-au ridicat deasupra, cu o spumiera ii scoatem si ii punem intr-o sita la scurs, apoi, intr-un castron, adaugam margarina topita. Se servesc calzi cu zahar pudra deasupra sau cu sirop de zmeura, trandafiri :http://www.bucataras.ro/retete/sirop-de-trandafiri-61958.html


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Cand nu e post, se urmeaza aluatul din linkul postat si se pot servi cu smantana, zahar sau cu iaurt cu fructe: cirese, visine, papaia etc, sau cu iaurt facut cu sucul ramas de la visine indulcit cu miere sau cu unt topit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:26

super!

mihaelar63 1

08.12.2016, 11:23

Trimite la mine o portioara

navidad_2017 1

03.01.2017, 20:19

Sunt intr-adevar o nebunie! Cu ei incepea huzurul vacantelor de vara la Buneii din RSS Mold! Bunica punea numai zahar tos pe ei, care se topea si facea un sosulet delicios cu zeama de visine scursa din coltunasii plesniti la fiert. Eu ii pot face numai cu gem de visine, dar si asa-s f buni!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu cartofi si jumari