Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Varianta pe care v-o prezint este de post .Un desert delicios, adorat si de copii. Se gaseste in orice restaurant din Ucraina. Daca mergeti la ski in Bukovel, nu ezitati s-o cereti.
Aluatul se prepara la fel ca :http://www.bucataras.ro/retete/coltunasii-bunicii-61746.html numai ca in varianta de post
si visinele cand nu este sezonul lor :http://www.bucataras.ro/retete/visine-la-borcan-63300.html
Se framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios.
Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie.
Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se fac cercuri. Se pun 2 visine se lipesc atent si se procedeaza la fel pana terminam aluatul.
Intr-o oala incapatoare, turnam apa si o punem pe foc, cand apa clocoteste, adaugam usor coltunasii, cu o lingura de lemn, ne asiguram ca coltunasii nu s-au lipit de fundul oalei. Fierbem coltuasii cam 8 minute la foc domol, cand coltunasii s-au ridicat deasupra, cu o spumiera ii scoatem si ii punem intr-o sita la scurs, apoi, intr-un castron, adaugam margarina topita. Se servesc calzi cu zahar pudra deasupra sau cu sirop de zmeura, trandafiri :http://www.bucataras.ro/retete/sirop-de-trandafiri-61958.html
Pofta mare!
1
Cand nu e post, se urmeaza aluatul din linkul postat si se pot servi cu smantana, zahar sau cu iaurt cu fructe: cirese, visine, papaia etc, sau cu iaurt facut cu sucul ramas de la visine indulcit cu miere sau cu unt topit.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult