Compot de cirese

de Ina in Sirop / Compot, 24 Iun 2015 | 6868 vizualizari

 

De multi ani n-au mai fost ciresele atat de mari si carnoase :X ( si nu ma refer la carnea de..."miscotei" :))) Din contra, anul asta au fost chiar sanatoase, aromate si foarte dulci, numai bune de conservat.
Dulceata mi-a facut mama-soacra :X , eu am facut compotul. Mult, ca asa mi-a zis Costel :))

 

INGREDIENTE

  • cirese
  • zahar ( o lingura cu varf la borcan de 400 g, 2 linguri cu varf la borcan de 800 g )
  • borcane
  • capace
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese:

Curatam ciresele de codite si le spalam in mai multe ape reci, apoi le scurgem.


In borcanele bine spalate se pun cirese in cantitatea dorita , apoi in fiecare borcam adaugam o lingura cu varf de zahar ( sau doua, daca folosim borcane mari ). Adaugam apa avand grija sa acoperim complet ciresele ( pana aproape de buza borcanului, pentru ca la fiert apa mai scade ) .


Capsam borcanele cu capace pe care le tinem in prealabil in apa clocotita , apoi asezam borcanele in vasul de fiert al carui fund il tapetam cu hartie de ziar sau un prosop. Dupa ce asezam borcanele astfel incat sa incapa cat mai multe, adaugam in vas apa cat sa ajunga la gatul borcanelor.


Fierbem compotul 20 minute la foc mic si lasam borcanele sa se raceasca usor, in vasul in care au fiert. Cand borcanele s-au racit le etichetam si le pastram in loc racoros si aerisit.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar poate varia in functie de tipul cireselor si de cat de dulce preferati siropul.

2

Numarul de portii variaza in functie de tipul borcanelor si de cantitatea de cirese de care dispuneti. Eu am avut o galeata si jumatate cu cirese si mi-au iesit 32 borcane de compot ( 26 mici si 6 mari )

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

- Andreea - 1

27.06.2015, 10:15

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:59

mirela0911 1

28.06.2015, 09:18

Daca-i mult trimite si la mine, ca tare bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56